Socialistische Partij

Gedeputeerde Staten: bezuinigen op bussen maar wel een nieuwe snelweg

26-10-2010 * Terwijl het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks bezuinigt op het openbaar vervoer en de ov-taxi, is het volgens Gedeputeerde Staten wel "absoluut noodzakelijk" dat er een nieuwe snelweg tussen de A8 en de A9 wordt aangelegd. De prioriteiten van dit college worden zo weer eens pijnlijk duidelijk. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.

Busreizigers worden geconfronteerd met ingekorte of opgeheven buslijnen of de bus komt minder vaak langs want Gedeputeerde Staten willen bezuinigen op het openbaar vervoer. Zelfs de buurtbuslijnen, waar vrijwilligers zorgen voor de bereikbaarheid van gebieden waar geen gewone bussen meer komen, zijn bij dit college niet veilig. Tegelijkertijd heeft het volgens het college wel absolute noodzaak dat er een nieuwe snelweg wordt aangelegd.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat Gedeputeerde Staten zulke keuzes maken. Want waarom kiest het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks voor een nieuwe snelweg in plaats van andere instrumenten om de automobiliteit in Noord-Holland beter te reguleren? Lees hier de schriftelijke vragen van de SP.