Ingezonden persbericht



Nieuwe bij- en nascholing in 2011 voor arbeidsdeskundigen

Amsterdam, 26 oktober 2010 ­ Ook in 2011 kunnen arbeidsdeskundigen bij de NSPOH terecht voor bij- en nascholing. De NSPOH biedt vier modulen die direct aansluiten bij de belangrijkste ontwikkelingen in het werkveld van de arbeidsdeskundige en de door de NVvA beschreven competenties. Daarnaast kunnen niet alleen arbeidsdeskundigen, maar ook andere disciplines in 2011 kiezen uit meer dan 30 multidisciplinaire modulen.

Aansluiting bij benodigde competenties

Het onderwijs is met name interessant voor díe professional die werkt op het gebied van mens, werk en inkomen en die adviseert over arbeidsparticipatie en belastbaarheid. Als eerste start op woensdag 30 maart 2011 "Kennismaken met evidence based practice", de driedaagse module die eerder als pilot bij het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) is uitgevoerd. De andere drie modulen die de NSPOH speciaal voor arbeidsdeskundigen aanbiedt, zijn "De arbeidsdeskundige als beleidsadviseur", "Fysieke belasting en advisering (zitten, tillen en staan)"en "Coaching". Bij al deze modulen, die de arbeidsdeskundige onafhankelijk van elkaar kan volgen, staat de praktische toepassing van kennis en vaardigheden in het eigen werk centraal. De NSPOH vraagt voor deze modulen accreditatie aan bij Hobéon SKO, zodat het gevolgde onderwijs gebruikt kan worden voor hercertificering.

Voor een compleet overzicht van alle bij- en nascholing voor arbeidsdeskundigen wordt verwezen naar de specifieke pagina voor arbeidsdeskundigen op de website van de NSPOH www.nspoh.nl/ad.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/ad of vragen de nieuwe folder aan via de NSPOH, telefoon 020-4097000.

Einde persbericht