Nominaties Co-creation Award 2010 bekend


EINDHOVEN, 20101026 -- Op vrijdag 29 oktober 2010 zal de Co-creation Award voor het eerst worden uitgereikt. De award gaat naar het meest innovatieve bedrijf of initiatief dat succesvol co-creatie heeft toegepast. De prijs wordt uitgereikt door de Co-creation Association tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven

Co-creatie
Bij co-creatie wordt de consument, eindgebruiker, of burger direct onderdeel van de organisatie en betrokken bij beslissingstrajecten. Voorbeelden kunnen zijn een gemeente die via een website in dialoog gaat met haar burgers of een snoepfabrikant die consumenten mee laat denken over de verpakking.

Genomineerden
De Co-creation Association heeft 4 genomineerden geselecteerd. Onder de potentiële winnaars zijn; DSB The Movie, de eerste film tot stand gekomen d.m.v. co-creatie. Ontwikkelzelf.lab van Verzekeruzelf B.V. kleine verzekeraar start dialoog met haar klanten met een online co-creatie platform. Sara Lee, multinational durft klanten mee te laten denken via www.openinnovationsaralee.com en Second Bloom, samen ontwikkelen met bouwbedrijf en de buurtbewoners van de ideale woning en woonomgeving, op www.secondbloom.nl.

Jury
De winnaar wordt bepaald door een jury van co-creatie en innovatie experts. De 4 juryleden zijn; Hans Robertus Directeur Dutch Design Week, Prof.dr.ir. Jan van den Ende Professor of Management of Technology and Innovation Erasmus Universiteit Rotterdam, Dolf Wittkämper voorzitter van de Co-creation Association en Maxim Schram CEO van RedesignMe B.V. als juryvoorzitter.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Dutch Design Week in het Klokgebouw (Strijp-S) te Eindhoven.

Locatie: Hal 3, stand 3.9 (RedesignMe B.V.)
Tijd: Vrijdag 29 oktober, 16:00u
Meer informatie: www.co-creationaward.com





Ingezonden persbericht