Zwarte Klerendag - Stille Stoet


StilleTocht van Plein (standbeeld Willem van Oranje) naar Hofplaats (grondwetbank)

26-10-2010, 20101021 -- "Zwarte Klerendag" organiseert op 26 oktober een Stille Stoet in Den Haag op de dag dat in De Tweede Kamer de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet van CDA & VVD met gedoogsteun van de PVV behandeld wordt. "Zwarte Klerendag" is een samenwerkingsverband van de Facebookgroepen "Nu Actie Tegen PVV" & "We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders" en de burgerinitiatieven "Wij willen geen uitsluiting", "Actie Toverbal" & "Niet namens ons" en Linkedin groep "Nee tegen PVV". Deze groepen vertegenwoordigen tezamen zo'n 110.000 mensen.

Wij vertrekken van het Plein en leggen een krans neer bij de Grondwetbank op Hofplaats, om te laten zien dat wij rouwen over de totstandkoming van dit minderheidskabinet, dat alleen kan regeren bij de gratie van het gedogen door de PVV.

Wij willen kenbaar maken dat wij deze regering van buiten het parlement zeer kritisch zullen volgen, vooral gelet op Artikel 1 van onze Grondwet.

Wij zijn voornemens een persconferentie na afloop te beleggen, waarbij vanuit deze groepen nieuwe activiteiten worden aangekondigd.

Wij zullen u nog op de hoogte brengen van exacte plaats en tijdstip.

Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende internetlink, welke ook zichtbaar is voor niet leden van Facebook: www.facebook.com/pages/Zwarte-Klerendag/160691673958162