HMSHost opent eerste La Place Express op vliegveld Schiphol

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20101026 --

De bezetting van restaurants en bars van HMSHost laat zijn elegantie nu ook zien door zich te scharen bij de lijst op het Schiphol vliegveld in Amsterdam. La Place, dat deel uitmaakt van Vroom & Dreesman, de populaire Nederlandse grootwinkelketen, levert zijn Europees concept aan één van de drukste zones van Schiphol.

Otto Ambagtsheer, directeur Business Area Consumers, vliegveld Schiphol te Amsterdam, is trots op het eerste La Place Express van het vliegveld. “Het verse assortiment van etens- end drinkwaren is een geweldige aanvulling voor onze bestaande reeks hiervan op Schiphol. Het bieden van gezondere organische en verse maaltijden ondersteunt onze ambitie om de voorkeursluchthaven van Europa te worden.”

Het culinaire team van HMSHost zal heerlijke, verse schotels van organische ingrediënten op La Place Express klaarmaken. Net zoals met de onlangs geopende Dutch Kitchen Bar & Cocktails, besteedt La Place extra zorg aan bronproducten en ingrediënten van locale Nederlandse producenten.

De verscheidene maaltijdkeuzes omvatten vers gevulde paninis, gemaakt uit deeg dat ter plekke gekneed en gebakken wordt. Ovenverse viennoiseries, samen met een uitgebreide reeks van fruit- en groentesappen, organische ijsthee, limonades en vitaminesappen zijn ook verkrijgbaar. Klanten kunnen salades en verse maaltijden kopen bij La Place Express gedurende 24 uur per dag. Ook kunnen zij op locatie hun maaltijd nuttigen, of deze naar huis of kantoor meenemen. Van haar locatie op Schiphol Plaza, net even eerder dan de paspoortcontrole, is dit nieuwe snelservice restaurant toegankelijk voor iedereen—van reizigers tot ontmoeters & ophalers, en ook voor het luchtvaartpersoneel.

Dawn Wilding, HMSHost EMEA vice-president verklaarde: “La Place is een welbekende en herkenbare naam voor onze nationale passagiers, en daarom is het een zeer gewaardeerd merk voor het vliegveld. Met La Place leveren wij nog een restaurant dat de authentieke Nederlandse ervaring op dit vliegveld brengt. Wij zijn verheugd dat wij ons etens- en drinkwarenprogramma hier kunnen verbeteren om de reiziger een betere dag te bieden.”

Schiphol is één van Europa's toonaangevende luchtvaartgateways, die vorig jaar meer dan 43,6 miljoen luchtvaartreizigers welkom heette. HMSHost opereert meer dan 60 restaurants en coffeeshops—waaronder Dutch Kitchen Bar & Cocktails, Cafe Chocolat en Bubbles—waardoor het vliegveld een uitgebreide keuze aan maaltijdmogelijkheden en authentieke gastvrijheid biedt.

Aantekening voor uitgevers:

Over HMSHost

HMSHost is toonaangevend in de wereld voor het creëren van winkels en bieden van maaltijden op plaatsen waar reizigers zijn. Het maakt deel uit van Autogrill Group, de eerste leverancier ter wereld van etens & drinkwaren en kleinhandeldiensten voor mensen die zich verplaatsen. HMSHost is actief op meer dan 100 luchthavens wereldwijd, waaronder 16 Europese luchthavens, en op 20 van de drukste vliegvelden in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft jaarlijkse verkoopcijfers van meer dan $2,5 miljard en biedt over de hele wereld werk aan meer dan 34.000 verkooppartners. Ga naar www.HMSHost.com voor meer informatie en wordt fan van HMSHost op Facebook.

HMSHost International, de EMEA-ontwikkelingsbranche vanHMSHost, opereert restaurants op het vliegveld van Schiphol in Amsterdam, en op andere luchthavenlocaties, waaronder Belfast City, Caïro, Kopenhagen, Cork, Dublin, Jersey, London City, Shannon, en Stockholm. De HMSHost Schiphol Airport afdeling biedt werk aan 1.200 partners en beheert meer dan 75 plaatsen voor etens- en drinkwaren, waaronder cafés, restaurants, eetpleinen en een hotel.

Autogrill Group achtergrond

Kanalen:   Etenswaren & Dranken, Reizen Detailhandel & belastingvrij
Bedrijven: Aldeasa, Alpha Group, HMSHost, World Duty Free

Met een verkoop van meer dan €5,7 miljard in 2009, is de groep actief in 43 landen en biedt werk aan 70.000 personen. Het bedrijf beheert meer dan 5.500 winkels op meer dan 1.200 locaties wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
HMSHost International
Susan Goyette, +1 240-694-4403
susan.goyette@hmshost.com
of
Schiphol
Meddy de Graaff, +31 20 6034 653

meddy.graaff@hmshost.nl