Wereldconventie van karikaturisten in Las Vegas


Groningse Johanna kanshebster voor titel

VEELE (GR), 20101026 -- Van 7 tot 12 november a.s. komen de beste karikaturisten ter wereld bij elkaar voor hun jaarlijkse conventie. Ditmaal is de plaats van handeling Las Vegas. Drie etmalen krijgen de kunstenaars de tijd een meesterwerk te produceren.

Tijdens het afsluitende gala worden de jaarlijkse awards uitgereikt. In 2008 slaagde de Groningse kunstenares Johanna erin om eerste te worden in de categorie 3D-karikaturen. Vorig jaar won zij twee keer brons. De concurrentie wordt ieder jaar groter, vooral vanuit Japan en Amerika, maar zij hoopt ook deze keer weer hoge ogen te gooien in de categorie "Best Caricature 2010". De afgelopen maanden heeft zij bovendien hard gewerkt aan een kunstkarikatuur die meegaat naar Las Vegas. Daarmee dingt zij mee in de categorie "Best Studio Piece".

Onlangs kwam Johanna in het nieuws met haar beeldje van Jan Peter Balkenende in het Nationale Karikatuurmuseum ( www.hetveerenhuis.nl ). De ex-premier staat daar intussen gebroederlijk naast zijn opvolger Mark Rutte.





Ingezonden persbericht