Dresser wint contract voor levering totaaloplossing met regelklep aan PDVSA’s upgradeproject voor aardgaspijplijn in Venezuela

Zero-Bleed™ regelkleppen verminderen aanzienlijk de uitstoot van broeikasgassen, wat resulteert in beter milieubehoud en kostenbesparingen

HOUSTON (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101026 --

Dresser Inc. maakte vandaag bekend dat het met de roterende, kogel- en digitale productlijnen een totaaloplossing met regelklep levert voor PDVSA’s gasproductieproject in Anaco, Venezuela.

Het “Suministro de Gas Combustible al Centro Operativo San Joaquin”-project voor een aardgaspijplijn zal worden uitgerust met de Dresser Becker QTCV-T2 en QTCB-T4 regelkleppen met rustige trim, Dresser Becker RPSR roterende zuiger met terugspringende aandrijving, Dresser Becker VRP-SB-PID klepregelaar, Dresser Masoneilan SVI® II AP digitale klepstandregelaars en Dresser Masoneilan V-Max regelklep met bal. De QTCV regelkleppen, die in plaats van een kogel een bal gebruiken, zijn relatief nieuw in Latijns-Amerika. De zero-bleed regelkleppen verminderen sterk de uitstoot van broeikasgassen wat de milieuprestaties van de klant verbetert en de bedrijfskosten verlaagt.

“We zijn verheugd dat wij geselecteerd zijn voor het PDVSA-project. Producten van Dresser bieden hoogwaardige, betrouwbare technische oplossingen en diensten voor projecten over de hele wereld”, aldus Brad Smith, Global Product Manager, Rotary Products voor Dresser Masoneilan.

“Door het leveren van een complete set van regelkleptechnologieën, zijn wij in staat om een oplossing te bieden die niet alleen voldoet aan PDVSA’s strengste locatiespecificaties, maar die hen tevens kan helpen bij het leveren van aardgas aan de inwoners van Venezuela zonder daarbij een te grote impact op het milieu te hebben”, aldus Greg Giernoth, Marketing Manager voor Dresser Becker.

Regelkleppen van Dresser Becker zijn ideaal voor gebruik wanneer het geluidsniveau beperkt moet worden. De QTCV-T2 regelklep met rustige trim is een tapgemonteerde roterende regelklep die is ontworpen voor gemiddeld tot zwaar gebruik, met een zij-ingang, gesmede romp en eindsluitingen voor gemak bij onderhoud en reparatiewerkzaamheden. De QTCV-T4 regelklep met rustige trim is ideaal voor toepassingen voor agressieve aardgasregeling, waarbij vuil en hogere drukverschillen om een meer robuuste regelklep vragen.

De digitale klepstandregelaars van Dresser Masoneilan bieden flexibiliteit voor een verscheidenheid aan toepassingen. De SVI® II AP digitale klepstandregelaar biedt een configuratiemogelijkheid waardoor deze passend is bij alle modellen (one-model-fits-all) voor zowel roterende als zuigende toepassingen, wat leidt tot betrouwbaar voorspellend en preventief onderhoud. De SVI II AP biedt samen met de V-Max kogelklep met hoge capaciteit nauwkeurige controle en hoge capaciteit terwijl tegelijkertijd consistente uitschakelintegriteit binnen de aardgaspijplijn behouden blijft.

Ga voor meer informatie over zero-bleed regelkleppen of andere producten die door PDVSA gebruikt worden naar www.dresser.com/becker of www.dressermasoneilan.com.

Over Dresser Masoneilan

Dresser Masoneilan, gevestigd in Houston, Texas (VS), is al meer dan 100 jaar een toonaangevende wereldwijde partner in meet- en regelkleppen en oplossingen. Als een Dresser Inc.-merk levert Dresser Masoneilan op maat gemaakte producten, diensten en diagnostische oplossingen voor olie en gas, proces- en krachtopwekkingstoepassingen. Kijk voor meer informatie op www.dressermasoneilan.com.

Over Dresser® producten

Dresser® is een ontwerper, fabrikant en distributeur van producten voor aardgasmetingen, drukcontrole en pijplijnintegriteit, en onderhoud en herstel. De producten van Dresser zijn hoogwaardig geproduceerd, technisch superieur en zijn ontworpen om wereldwijde klanten te helpen bij het tegemoet komen aan en overschrijden van de vereisten voor missiekritische aardgasprojecten. Dressers toonaangevende productlijnen omvatten: Dresser Meters en instrumenten, Becker® regelkleppen, Mooney® en RedQ regelaars, Pijpspecialiteiten, FloSystems, Interventieoplossingen, Andco ® en RCS ® aandrijvers en Texsteam® pompen

Over Dresser Inc.

Dresser Inc. is een wereldwijde leider in het leveren van technisch hoogwaardige infrastructuurproducten voor de wereldwijde energie-industrie. Leidende merknamen in de Dresser-portefeuille zijn Dresser Wayne® brandstofsystemen voor de detailhandel, Waukesha® door aardgas aangedreven motoren, Masoneilan® regelkleppen, Consolidated® overdrukventielen, en Roots® blazers en roterende gasmeters. Het bedrijf heeft wereldwijd strategisch gelegen productie- en klantenservice faciliteiten en een verkoopvertegenwoordiging in meer dan 150 landen.www.dresser.com

Dresser Becker, Dresser Masoneilan en SVI zijn geregistreerde handelsmerken van Dresser Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dresser
Piotr Pojedynek, +1 281-671-1640
Communicatiemanager Global Marketing

Piotr.pojedynek@dresser.com