Ingezonden persbericht


Persbericht 14 oktober 2010

Herfstvakantie in Teylers Museum:
Creatieve workshops & spetterende experimenten!

Blijf jij de komende herfstvakantie thuis? Kom dan naar Teylers Museum en waan je voor even een echte onderzoeker! Van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 oktober gaat het Lab speciaal open voor kinderen van 8-12 jaar. Experimenteer hier met licht, kracht, geluid en elektriciteit. Tot de vonken er vanaf vliegen! Naast de experimenten in het technisch Lab zijn er tal van creatieve Kunst & Vliegwerk workshops te volgen. (Groot)ouders kunnen genieten van de schitterende schilderijententoonstelling Mythen van het atelier.

Het Lab
Van 26 t/m 29 oktober kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar als echte onderzoeker aan de slag met licht, kracht, geluid en elektriciteit. Tussen 10.45 en 16.45 uur vinden er doorlopend workshops plaats in Het Lab in de tuin van het museum. Deelname aan de workshops is kosteloos (excl. museumentree). Kinderen kunnen zich in het museum ter plekke inschrijven voor een van de sessies in Het Lab (maar let wel: vol = vol).

Kunst & Vliegwerk
Van een prachtige kristal tot een spekgladde steen, een tekenaap of een flazoet die de mooiste muziek kan maken; van 26 t/m 29 oktober kunnen kinderen iedere dag iets bijzonders maken tijdens de Kunst & Vliegwerk workshops. De workshops zijn extra leuk omdat de kinderen eerst met een echte conservator het museum ingaan, soms zelfs naar ruimtes waar gewone bezoekers niet mogen komen. Na de rondleiding gaan ze creatief aan de slag. En het resultaat mag mee naar huis!De Kunst & Vliegwerk workshops moeten van tevoren gereserveerd worden via tel. 023 516 09 72 of reserveringen@teylersmuseum.nl . De kosten bedragen ¤ 7,50 per kind (incl. museumentree). Kijk voor meer informatie op www.teylersmuseum.nl / leuk voor kinderen.

Tentoonstelling
Ouders en Grootouders kunnen in de Tentoonstellingszaal genieten van Mythen van het atelier waarin de geheimen van het 19de-eeuwse schildersatelier ontrafeld worden. Te zien zijn werken van beroemde Nederlandse kunstenaars zoals Breitner, Van Gogh, Toorop en Scheffer.




Ingezonden persbericht