Ingezonden persbericht


Welke school wordt Europees Kampioen Korfbal?

Van 26-31 oktober vinden de eindrondes van het

Europees Kampioenschap Korfbal plaats in Rotterdam.

In het Topsportcentrum Rotterdam en in AHOY wordt

er gestreden om de Europese titel.

Om verschillende doelgroepen kennis te laten maken met korfbal en een groot evenement als het EK wordt er op dinsdag 26 een EK G-Schoolkorfbaltoernooi en op woensdag 27 oktober een EK Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd.

Zo'n 25 teams van van scholen uit het Speciaal Onderwijs nemen het tegen elkaar op tijdens het EK G-Schoolkorfbaltoernooi op dinsdag 26 oktober van 10.00 - 14.00 uur. Dit beloofd een prachtig evenement te worden dat bijgewoond zal worden door de KNKV-ambassadrice van het G-korfbal Saskia de Graaf.

Een dag later nemen elf basisscholen het tegen elkaar op voor de titel Europees Kampioen Schoolkorfbal. Negen Rotterdamse korfbalverenigingen, een korfbalclub uit Alblasserdam en een korfbalvereniging uit Oud-Beijerland hebben zich gekoppeld aan een deelnemend Europees land. Tevens hebben zij een basisschool aan zich gekoppeld.

Op school gaan de kinderen aan de slag met het veelal nog onbekende land. De vereniging staat in het teken van het land en op het toernooi komt de school uit onder de naam van het land. In de weken voorafgaand aan het toernooi krijgen de scholen een aantal korfbaltrainingen aangeboden tijdens de gymlessen om zo de kinderen optimaal voor te bereiden op het toernooi. Woensdagmiddag 27 oktober van 13.00 - 17.00 wordt dan het EK Schoolkorfbal gespeeld.

Tijdens de toernooien worden er in de andere zalen al officiële wedstrijden gespeeld zodat de jeugd ook kennis kan maken met topkorfbal.

Twee prachtige evenementen voor de jeugd en een ideale mix van topsport, breedtesport en G-sport. Wil je komen kijken en jouw favoriete land aanmoedigen? De toegang is gratis, dus tot dinsdag 26 en woensdag 27 oktober!



Ingezonden persbericht