Gemeente Utrecht

Feestelijke opening nieuwbouw basisschool De Schakel

De protestants-christelijke basisschool De Schakel heeft een nieuw schoolgebouw en schoolplein aan de Bangkokdreef 4. Het schoolgebouw is de eerste van een reeks nieuw te bouwen basisscholen in Overvecht. Het is ook de eerste basisschool in Utrecht die is gebouwd conform de eisen voor een goed binnenmilieu. Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs, opent op dinsdag 26 oktober 2010 het nieuwe schoolgebouw. Tevens wordt deze dag gevierd dat de school dit jaar veertig jaar bestaat.

Het oude schoolgebouw van De Schakel (schoolbestuur PCOU) was te klein en verkeerde in slechte staat. Het gebouw is samen met enkele noodlokalen eind 2008 gesloopt. Nu de nieuwbouw is gerealiseerd, krijgen de leerlingen van De Schakel voortaan les op één centrale onderwijslocatie aan de Bangkokdreef. Ook het schoolplein is grondig opgeknapt. De gemeente heeft het plein vergroot, waarna de school het plein heeft heringericht met verschillende speeltoestellen.

Binnenmilieu
Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan de Utrechtse eisen voor een goed binnenmilieu. Uit onderzoek blijkt dat een goed binnenmilieu van belang is voor de leerprestaties van kinderen. Het schoolgebouw is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem dat de lucht in het gebouw continu ververst.

Programma
8.30 uur Welkom
8.35 uur Speech Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs 8.45 uur Opening schoolgebouw




Gemeente Utrecht