Ingezonden persbericht


WTA TOUR CHAMPIONSHIPS LIVE OP EUROSPORT

Van 26 tot en met 31 oktober zendt tenniszender bij uitstek Eurosport (ook in HD) exclusief en live vanuit Qatars hoofdstad Doha de absolute uitsmijter van het damestennisseizoen uit: de WTA Tour Championships. 'The road to Doha' eindigt pas komende zondag in Moskou, maar de namen en rugnummers zijn reeds bekend.

Nadat Caroline Wozniacki in het tweede weekend van deze maand al het toernooi van Beijing op haar naam schreef en Ana Ivanovic zich vorig weekend, tijdens het voorlaatste WTA kwalificatietoernooi in het Oostenrijkse Linz, de sterkste toonde, wordt op dit moment, in Moskou, het laatste (maar dus voor de plaatsingslijst niet meer terzake doende) kwalificatietoernooi gespeeld. Ook dit toernooi is overigens (live) te volgen op Eurosport.

Het slottoernooi wordt dus gespeeld van dinsdag 26 tot en met zondag 31 oktober en biedt plaats aan de acht allerbeste tennissters ter wereld. Het evenement wordt van begin tot eind rechtstreeks op Eurosport en Eurosport HD uitgezonden. De programmering op Eurosport en Eurosport HD is als volgt:

di. 26, wo. 27, do. 28 en vr. 29 oktober
16:00 - 21:45 groepswedstrijden
za. 30 oktober
16:30 - 20:15 halve finales
zo. 31 oktober
16:00 - 18:00 finale

De volgende speelsters hebben zich voor de eindronde geplaatst:


1 Carolina Wozniacki 7270 punten 5 Francesca Schiavone 4595 punten
2 Vera Zvonareva 6096 punten 6 Samantha Stosur 4572 punten
3 Serena Williams 6355 punten 7 Jelena Jankovic 4236 punten
4 Kim Clijsters 5295 punten 8 Elena Dementieva 4085 punten

De uitzendingen van Eurosport en Eurosport HD zijn goed voor zo'n 28 uur live toptennis, het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert, Marc de Hous en Carlo Wilmots. Meer informatie over de WTA Tour Championships is te vinden op Eurosport's Engelstalige sportwebsite (http://eurosport.yahoo.com/tennis/) en op de officiële website van het toernooi (http://www.sonyericsson-championships.com).

De WTA Tour Championships zijn tevens online te bekijken, met de Eurosport Player. Met deze service zijn de verschillende wedstrijden door middel van de VOD-functionaliteit ook terug te zien. Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op http://www.eurosportplayer.nl.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 121 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 46 miljoen huishoudens in 16 talen en 47 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en -applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en ev enementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

-----------------------
vrijdag 22 oktober 2010