Volwassenenonderwijs en hogeschool in huwelijksbootje

25/10/2010 16:44

Plantijn Hogeschool

Volwassenenonderwijs Antwerpen en Plantijn Hogeschool onder één dak.

Dinsdag 26 oktober is het feest op campus Meistraat van de Plantijn Hogeschool. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen is dan voortaan officieel gehuisvest op campus Meistraat van de Plantijn Hogeschool. Aan deze unieke samenwerking zijn voor de hogeschoolstudenten en HBO-cursisten heel wat voordelen verbonden.

Het is de eerste keer dat een hogeschool en een centrum voor volwassenenonderwijs zo nauw samenwerken. De inhoudelijke en technische voordelen van de verhuis zijn legio.

De HBO-cursisten maken gretig gebruik van de modern uitgeruste campus in hartje Antwerpen. Terwijl de hogeschoolstudenten nu ook 's avonds en zaterdagvoormiddag kunnen profiteren van de hogeschoolfaciliteiten.

Maar ook op inhoudelijk vlak slaan de instellingen de handen in elkaar en wordt het aanbod beter op elkaar afgestemd. Zo kunnen bachelorstudenten hun Frans bijspijkeren in avondonderwijs. Beschik je over een HBO-diploma? Dan kun je via speciale leertrajecten alsnog je bachelordiploma op Plantijn behalen.