Politie Zeeland


---

1898-2010 Getuigen gezocht gewapende overval Vlissingen
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een gewapende overval die plaatsvond op maandag 25 oktober 2010 omstreeks 20.00 uur in een woning gelegen aan de Rietkraag in Vlissingen (wijk Lammerenburg).

Rond dit tijdstip drongen twee gewapende mannen de woning binnen en dwongen de bewoners onder bedreiging geld en goederen af te geven. De twee overvallers zijn daarna gevlucht via een fietsvoetpad richting de wijk Rosenburg met het buitgemaakte geld, sieraden en merktassen.

Het overvallenteam is op zoek naar personen die op dat tijdstip mogelijk iets gezien hebben in de omgeving van de Rietkraag. Opvallend detail is dat de twee mannen na de overval een groot aantal merktassen bij zich hadden. In de tassen waren de doosjes met de sieraden gestopt. Op de vluchtroute zijn inmiddels enkele doosjes leeg teruggevonden.

De politie wil ook graag in contact komen met bewoners in de omliggende straten die lege sieradendoosjes of merktassen in hun tuin of vuilcontainer hebben aangetroffen.

Het signalement van de overvalles luidt als volgt:
. 1 negroïde man en 1 licht getinte man
. beide mannen zijn ongeveer 20 jaar
. beiden droegen donkere kleding.

Uit onderzoek is gebleken dat de daders via de wijk Rosenburg zijn weggevlucht. Vermoedelijk hebben zij zich in het omcirkelde gebied op bijgaand plattegrondje opgehouden.

Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Vlissingen of bellen naar 0900 8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen naar 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

---- --