Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Tienermeisjes plegen meerdere winkeldiefstallen | |
De politie heeft maandag 25 oktober twee meisje van 14 jaar uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij meerdere winkels in het centrum van Apeldoorn diverse winkeldiefstallen gepleegd.


De meisjes waren door het winkelpersoneel van een drogisterij aan de Hoofdstraat in Apeldoorn in de kraag gevat toen de alarmpoortjes afgingen op het moment dat zij de winkel verlieten. Zij bleken in hun tas diverse make-up artikelen en parfum te hebben die uit deze drogisterij afkomstig waren. Ook waren zij in het bezit van artikelen uit een andere drogisterij aan de Hoofdstraat en een kledingwinkel in het winkelcentrum De Oranjerie in Apeldoorn.


De politie heeft de meisjes aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legden beiden in aanwezigheid van een ouder een bekennende verklaring af over de gepleegde winkeldiefstallen en deden afstand van de gestolen make-up en kleding. De meisjes zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd.


2010157594

|     |Apeldoorn - Opgeven valse naam                            |

De politie heeft maandag 25 oktober een 36-jarige man uit Brummen aangehouden. De man bleek agenten een valse naam te hebben opgegeven toen ze hem een boete wilden geven voor het niet dragen van zijn autogordel.


De politie zag de man als bijrijder zitten in een auto die over de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn reed. Agenten zagen dat de man geen gordel droeg en hielden de auto staande op de Paramariboweg. De bijrijder was direct opstandig toen agenten hem hiervoor een boete wilden geven. Hij kon de agenten geen geldig identiteitsbewijs tonen en na controle bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2010157576

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |

De politie heeft rond middernacht op dinsdag 26 oktober op het Schoutenveld in Apeldoorn een 39-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de vrouw al slingerend rijden over de Laan van Maten. Bij een controle wees een blaastest uit dat de bestuurster onder invloed was van alcohol. Hierop is ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de vrouw 0,7 promille. Ze kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2010157728

|     |Apeldoorn - Dronken persoon valt winkelend publiek lastig |

De politie heeft maandag 25 oktober in het winkelgebied in het centrum van Apeldoorn een 29-jarige man uit Enschede aangehouden voor openbare dronkenschap. De man viel daar in beschonken toestand het winkelend publiek lastig.


De politie kreeg aan het einde van de middag een melding dat een onbekende man op de Hoofdstraat in Apeldoorn het winkelpersoneel en andere voorbijgangers lastig viel. Ter plaatse troffen agenten de 29-jarige man uit Enschede. Hij was in een kennelijk staat van dronkenschap en niet voor rede vatbaar. Hierop is de man door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een nacht in de dronkenmancel is hij weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2010157593

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor overtreding van winkelverbod |

De politie heeft maandag 25 oktober een 41-jarige Apeldoorner aangehouden. De man bevond zich ondanks een winkelverbod in een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn.


De politie kreeg 's middags de melding van het supermarktpersoneel dat de man zich ondanks zijn winkelverbod zich wederom in de supermarkt bevond. Ter plaatse troffen agenten de man in de winkel aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog enkele openstaande boetes had. Deze kon hij niet betalen en dus werd hij voor twee dagen in vervangende hechtenis genomen.


2010157477


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --