Gemeente De Wolden
Persbericht




Zuidwolde, 26 oktober 2010




Voorontwerp bestemmingsplan Veenhovenplein 1 de Wijk in procedure

Voor het perceel Veenhovenplein 1 in de Wijk is een nieuw plan ontwikkeld. Het plan bestaat uit de sloop van het huidige pand de 'Oude Hogenkamp' en de bouw van een nieuw gebouw met kantoor- en winkelruimte op de begane grond en vijf woonappartementen op de verdieping. Inmiddels is voor het plan een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld. De Wolden verstuurt dit plan binnenkort voor overleg naar provincie, waterschap, Inspectie Vrom en Dorpsbelangen de Wijk.


Uitgangspunt voor het stedenbouwkundig plan is nieuwbouw volgens de bestaande hoofdvorm en architectuur van het huidige pand. De begane grond van het nieuwe pand is te gebruiken als kantoor, als winkel, voor een medische dienstverlenende functie (bijvoorbeeld een fysiotherapeut) of voor een lichte horecafunctie (die qua exploitatie en openingstijden aansluit bij een winkelvoorziening). Op de eerste verdieping of in de kap bestaat ruimte voor vijf woonappartementen in de huursector.


Parkeren kan achter de nieuwbouw. Hier is ruimte voor de aanleg van 37 parkeerplaatsen. Dit aantal is genoeg om aan de parkeerbehoefte te voldoen. Wie een eventuele winkel bezoekt, kan gebruik maken van de openbare parkeerplaatsen aan de voorzijde van het pand.