Gemeente De Wolden
Persbericht




Zuidwolde, 26 oktober 2010



De Wolden investeert in energiebesparing


De gemeenteraad van De Wolden heeft een subsidieregeling aangenomen voor woningisolatie en energieopwekkende maatregelen. Tot 2013 heeft de raad hiervoor een bedrag van E 200.000,-- beschikbaar gesteld. Woldenaren met een eigen woning, gebouwd voor 1 januari 2006, kunnen vanaf 15 november subsidie aanvragen. De gemeente onderzoekt of ook particuliere huurders gebruik kunnen maken van deze regeling.

Wethouder milieu Henk Lammers: "Samen met de inwoners werken we graag aan een beter klimaat. Een bijkomend voordeel voor inwoners is dat door energiebesparende maatregelen de energielasten omlaag gaan. Het wooncomfort wordt vergroot en mogelijk stijgt de waarde van de woning. Kortom energiebesparing biedt veel voordelen."

Het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) gaat namens De Wolden de aanvragen afhandelen. Twintig procent van de aanschafkosten en installatie van energiebesparende maatregelen komt voor subsidie in aanmerking. Het totale bedrag van de aanschaf moet minstens vijfduizend euro zijn. Per woning wordt maximaal
E 3200,-- subsidie uitgekeerd.


De Wolden steeds duurzamer

De gemeente voert meerdere klimaatvriendelijke projecten uit. Vier serviceauto's van de gemeente rijden al op groengras en De Wolden heeft op veel plaatsen energiezuinige straatverlichting. In twee nieuwe wijken - in Ruinerwold en de Wijk - loopt een proef met minder straatlantaarns. De komende periode wil de gemeente de basisscholen voorzien van dubbelglas. Daarnaast gaat zij onderzoeken of ingezamelde afvalstoffen kunnen worden gebruikt voor de energievoorziening van gemeentelijke gebouwen.


Meer informatie

Wie meer informatie wenst over de subsidieregeling zie dewolden.nl.







Gemeente De Wolden