Ingezonden persbericht


Tunnelboren in breedbeeld

Spectaculaire stijging bezoekers websites Noord/Zuidlijn

De speciale website www.hierzijnwij.nu, die sinds augustus 2010 de verrichtingen van boormachine Noortje en haar boorders letterlijk tot op de meter volgt, heeft vanaf de lancering 80.000 bezoeken getrokken. Deze nieuwe website is een aanvulling op de algemene website www.noordzuidlijn.nl, die het laatste nieuws en achtergronden over het hele Noord/Zuidlijn-project biedt. Samen trokken beide sites in het afgelopen kwartaal 140.000 bezoekers, een jaar geleden bezochten 24.000 mensen de Noord/Zuidlijn op internet in het 3e kwartaal; bijna een verzesvoudiging van het aantal bezoekers.

Uniek in de wereld
Nergens ter wereld is een boorproject zo dicht op de voet met zoveel details te volgen als op deze site. Hierzijnwij.nu doet gedetailleerd verslag van het boorproces door de ogen van de tunnelboorders, medewerkers en alle (kritische) volgers op het internet. Zo is niet alleen de exacte plaats van tunnelboormachine Noortje te zien op een kaart, maar kun je ook zien hoe diep de machine zit, hoeveel grond er is weggegraven en hoeveel tunnelringen er inmiddels zijn gebouwd. De website laat tevens zien hoe de voortgang in de stad wordt beleefd via alle berichten over de Noord/Zuidlijn die op de sociale netwerken Twitter, YouTube en Flickr verschijnen. Bezoekers wordt gevraagd om tips, vragen, verhalen, (YouTube) films, foto's en andere (creatieve) uitingen te sturen naar de Noord/Zuidlijn.

Nieuwe techniek
In de site hierzijnwij.nu zit veel nieuwe techniek. Het gehele boortracé inclusief stations is met de exacte coördinaten in Google Maps getekend. Dat betekent dat bezoekers tot een ongekend detail de ligging van de Noord/Zuidlijn kunnen bekijken. Met hun hulp zijn bovendien tal van verbeteringen doorgevoerd. Van vele technische zaken 'onder de motorkap' tot nieuwe functies als de full screen optie voor Google Maps, uitgebreide zoekmogelijkheden en breedbeeld ondersteuning. Ook kunnen volgers via een nieuwe 'widget' het boren op hun uw eigen blog of in hun sociale netwerk delen. Als het boren in het voorjaar van 2011 vanaf het Scheldeplein in Zuid start, is de verwachting dat het aantal bezoeken zal blijven groeien.

Noot voor de redactie (