Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Werkzaamheden 'Groen' rotonde Kilweg en Carnisser Baan

Bussluis onder A29 tijdelijk open voor verkeer

BARENDRECHT (dinsdag 26 oktober 2010) - Het college van burgemeester en wethouders heeft, vanwege de werkzaamheden aan de 'Groen' rotonde Kilweg en de Carnisser Baan, besloten de bussluis onder de A29 bij de Harmonielaan tijdelijk open te stellen. Hiermee wordt de grote toestroom van verkeer op de Portlandse Baan en de 'Groen' rotonde enigszins beperkt. Van 1 november tot medio december kan het verkeer van en naar Carnisserlande, met name de wijken Vrijenburg, Meerwede Noord en Zuid én de bedrijventerreinen Vaanpark 1 t/m 4, van de bussluis gebruik maken.

Na de tijdelijke openstelling is de bussluis weer alleen toegankelijk voor openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en taxi's. Het definitief openstellen van de bussluis is in ieder geval niet aan de orde voordat de verbreding van de A15 in 2015 gereed is. Het eerder definitief openstellen van de bussluis zal namelijk door sluipverkeer van de rijksweg leiden tot overbelasting van de route Sweelincklaan, Henry Dunantlaan en de Dierensteinweg.

Omleidingen

De 'Groen' rotonde Kilweg en de Carnisser Baan vormen samen de hoofdontsluiting voor woningen en bedrijven in Carnisselande. De gemeente probeert de overlast voor inwoners en bezoekers en toeleveranciers van bedrijven natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Het inkomende autoverkeer vanaf de A29 en de Kilweg kan altijd via de 'Groen' rotonde en de Carnisser Baan doorgang vinden naar de wijken en bedrijventerreinen. Gebruikers die weer richting de A29 of het centrum van Barendrecht willen, worden omgeleid via de Carnisser Baan, Smitshoekse Baan en de Portlandse Baan. Vanaf 1 november kan het verkeer van en naar de aangegeven wijken in Carnisserlande tijdelijk gebruik maken van de bussluis. Bezoekers van IKEA worden ook via deze route terug naar de A29 geleid.

Werkzaamheden

De 'Groen' rotonde Kilweg en de Carnisser Baan tot aan de Groningseweg worden vanaf maandag 25 oktober onderworpen aan een grootschalige reconstructie. Dit leidt tot een verbetering van de doorstroming en veiligheid van zowel het fiets- als het autoverkeer én minder verkeersgeluid. De werkzaamheden zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, medio februari afgerond.

Actuele informatie

Actueel > Werken aan de weg > Carnisser Baan.