Gemeente Cromstrijen


Laatste weken activiteiten Brede School Cromstrijen 2010

26-10-2010

Tijdens de herfstvakantie lag het even stil, maar vandaag konden leerlingen van basisschool De Dubbeldekker zich weer uitleven tijdens een judoles. De komende twee weken staan in het teken van sportieve en educatieve activiteiten van Brede school Cromstrijen.

Van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 5 november 2010 biedt naast Judo School Yoshi Kai, Karate-do Cromstrijen Gojukai en muziekvereniging NLS ook atletiek vereniging Spirit en Badminton Club De Takkenbosse, tijdens schooltijd lessen aan.

De komende weken kunnen de kinderen naast werelddans, zumbales en djembé ook pompoenlantaarns maken bij de BSO Numansdorp. Ouders kunnen hun kind(eren) via de Brede schoolactiviteitenkalender inschrijven voor de tussen- en naschoolse activiteiten. De gemeente Cromstrijen subsidieert deze Brede School activiteiten.

Achtergrond
Met de Brede Schoolactiviteiten wil de gemeente Cromstrijen zorgen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen, meer gaan bewegen, hun talenten leren aanspreken en ontdekken, en stimuleren dat kinderen actiever deelnemen aan de samenleving. De activiteiten die vanuit de Brede School plaatsvinden zijn gericht op sport, cultuur, natuur & milieu en muziek & dans. Deze activiteiten vinden behalve tijdens schooltijd ook tussen de middag en na schooltijd plaats

Voor alle groepen van de basisschoolkinderen vinden er een jaarlijks terugkerende kennismaking met de diverse (sport)verenigingen plaats. Na school en tussen schooltijd bieden Stichting KANS, Stichting Kinder Opvang Cromstrijen, Openbare Bibliotheek Hoeksche Waard, Culturele Kring en ToBe gedurende een tweetal vaste periodes in het jaar (voorjaar en najaar) Brede Schoolactiviteiten aan.