Radio Nederland Wereldomroep

Persinformatie

26 oktober 2010

Nieuwe frequenties Wereldomroep

HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep wijzigt met ingang van de wintertijd op 31 oktober 2010 zijn programmaschema en frequenties via kortegolf, satelliet en internet. Het winterschema is geldig tot 27 maart 2011. De volledige programmering en frequenties staan op www.wereldomroep.nl/gids.

Nieuw
Naast de vertrouwde programma's, zoals Wereldnet en Expat on Air, is er op zondagavond van 18.30 tot 18.55 uur (Nederlandse tijd) het nieuwe programma Tijdgeesten te beluisteren. In het nieuwe interviewprogramma Tijdgeesten gaat Oetse Eilander op bezoek bij Nederlanders die deze tijd een gezicht geven. In een pittig gesprek schetst hij een beeld van Nederlanders en Nederland in de wereld van nu. Eilander gaat op bezoek bij onder meer Syp Wynia, Jack de Vries en Eddy Terstall. Het programma komt ook beschikbaar als podcast via www.wereldomroep.nl.

De programma's Nieuwslijn en Met het Oog op Morgen van 22.00 uur en 24.00 uur, komen met ingang van de wintertijd in Europa op de kortegolf te vervallen. Deze programma's blijven wel wereldwijd te beluisteren via het audiokanaal van de satelliet (RNW-1) en internet.

Optimale ontvangst
De Wereldomroep past elk half jaar de kortegolffrequenties aan om een zo optimaal mogelijke ontvangst te kunnen blijven garanderen. Niet alleen voor de Nederlandse uitzendingen, maar ook de Engelse, Spaanse en Indonesische radio-uitzendingen. Behalve via kortegolf zijn de radioprogramma's van de Wereldomroep wereldwijd 24 uur per dag te beluisteren via satelliet, internet (www.wereldomroep.nl) en ruim 3300 mediapartners.

Wintergids
Meer informatie over de wijzigingen van de Nederlandstalige uitzendingen staat in de Wintergids van de Wereldomroep. De folder is gratis te verkrijgen bij de ANWB kantoren, bibliotheken, een groot aantal reisbureaus en enkele elektronicazaken. Op Schiphol is de gids verkrijgbaar bij diverse audio/video winkels. Naast de folder is er de digitale Vakantienieuwsbrief, waarvoor luisteraars zich gratis kunnen aanmelden: www.wereldomroep.nl/vakantienieuwsbrief. Deze wordt twee maal per jaar met de wijzigingen in de frequenties en programma's per e-mail verstuurd.

De nieuwe winterprogrammering en de frequenties van de Wereldomroep zijn ook te vinden op: www.wereldomroep.nl/gids. Voor kortegolffrequenties op maat kunnen luisteraars hier ook de frequentiezoekmachine raadplegen. De actuele frequenties voor Europa zijn tevens dagelijks te vinden in de WereldKrant, een digitale krant waar men zich gratis op kan abonneren via www.wereldkrant.nl.