Ingezonden persbericht


-- Persbericht --

Groningen, 26 oktober 2010

Nederlanders weten weinig over acné

Uit een online enquête* in opdracht van medisch-cosmetische kliniek DermaClinic blijkt dat bijna 60 procent van de ondervraagden in de veronderstelling is dat littekens van acné blijvend zijn. Behandelmethodes zijn slechts bij 35 procent van de mensen met huidproblemen bekend. Uit studies blijkt dat acné bij ongeveer de helft van de volwassenen in de leeftijdscategorie 20-40 voor komt.

Wat is acné
Acné is een veelvoorkomende aandoening. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren in de huid. Het is een misverstand dat het voorkomen van acné te maken heeft met het voedingspatroon of met hygiëne. Ook komt acné niet alleen voor bij mensen met een vet huidtype. Acné wordt mede veroorzaakt door de zogenaamde P. Acnes-bacterie en gaat bij mensen met een vetter huidtype vaak gepaard met overmatige talgproductie. Deze bacterie veroorzaakt ontstekingen en de overmatige talgproductie zorgt ervoor dat poriën verstopt raken.

Behandelingen werken
Dr. Catharina Meijer van de in Groningen gevestigde medisch-cosmetische kliniek DermaClinic vindt het jammer dat er zoveel misverstanden over acné bestaan: "Het is erg jammer dat zo veel mensen denken dat er weinig tot niets te doen is aan acné en acné-littekens. Een goede behandeling kan de huid vernieuwen, waardoor deze gezonder en jonger wordt. Klachten van acné en acné-littekens kunnen dan ook verdwijnen." Ernstige acné en acné-littekens zijn uitstekend te behandelen met medische producten. DermaClinic biedt diverse behandelingen op het gebied van huidverjonging en huidvernieuwing, waaronder ook de behandeling van rosacea en pigmentproblemen.

Over DermaClinic
DermaClinic is een medisch cosmetische kliniek, gericht op huidverjonging en huidverbetering. De vakbekwame specialisten verzorgen op veilige wijze diverse behandelingen ter verjonging van de huid. DermaClinic gebruikt alleen erkende medisch-cosmetische behandelmethoden die eerst uitvoerig getest zijn. Om klanten in meerdere delen van het land te kunnen behandelen, werkt DermaClinic samen met regionale partners.


* De online enquête werd in opdracht van DermaClinic uitgevoerd. De enquête was onderdeel van een beautyonderzoek waar 500 respondenten aan meededen.

Meer informatie: www.dermaclinic.nl/


---