Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 28 oktober 2010. (uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Hengelo- tasjes/straatroof
De politie Twente wil graag in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over de dader van een tasjesroof op vrijdag 8 oktober tussen 22.45 en 23.00 uur in Hengelo. Een 36-jarige vrouw uit Delden werd beroofd van haar handtas op de parkeerplaats ter hoogte van de Bataafse Kamp in Hengelo. Dit gebeurde op het moment dat zij in haar auto wilde stappen die daar geparkeerd stond. Zij werd tijdens deze gewelddadige diefstal met een onbekende vloeistof in haar gezicht gespoten.

Omdat de vrouw werd gevolgd door de dader is het goed mogelijk dat op de Beursstraat en de Enschedesestraat, waar ook andere mensen liepen, hem gezien hebben.

Zwolle - Diefstal bestelbus
Op dinsdagmiddag 19 oktober wordt vanaf een bouwplaats aan het Gemaalpad een opvallende bestelbus gestolen. In de uitzending worden signalementen van mogelijke betrokkenen besproken.

Almelo -Overval in woning

Haar ouders zijn net weg uit huis wanneer er op zaterdag 2 oktober wordt aangebeld. De 16-jarige dochter doet de voordeur open en laat de man die naar haar vader vraagt binnen. Terwijl het meisje haar vader wil bellen wordt de man dwingend en bedreigend en vraagt om geld. Het meisje is zo bang dat zij vertelt waar de kluis staat. De onbekende man is met de kluis én haar blackberry vandoor gegaan. De politie laat beelden zien van de auto die de overvaller heeft gebruikt. Mogelijk dat een kijker dit bordeauxrode/paarse oud model Opel Vectra zonder trekhaar herkent en weet wie hier gebruik van maakt.

Steenwijk - Gewapende overval op theekoepel Rams Woerthe Op zondagavond 17 oktober overvallen drie gemaskerde mannen de theekoepel in het park Rams Woerthe. Onder bedreiging van een mes nemen de mannen geld en drank mee. In de uitzending wordt een reconstructie getoond.

Almelo - Diefstal DA
Een onbekende vrouw nam op zaterdag 2 oktober omstreeks 14.30 uur een doosje parfum weg bij de DA op het Binnenhof in Almelo. De vrouw schijnt vaker in het winkelcentrum te komen. Er worden beelden van de vrouw getoond in de hoop dat kijkers haar herkennen en bellen met de politie.

Deventer - Inbraak bestelbus
Een onbekende man steelt op dinsdagmiddag 24 augustus uit een op de Spinhuissteeg geparkeerde bestelbus een navigatiesysteem. De man is vastgelegd op bewakingsbeelden.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-6070.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06-51902508 (Chantal Westerhoff) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)

---- --