Ingezonden persbericht


Sonos Wireless Dock vanaf nu verkrijgbaar

Nieuwste Sonos-accessoire speelt alle muziek van iPod of iPhone draadloos en digitaal in elke kamer van het huis

Hilversum, 26 oktober 2010 - Het Sonos Wireless Dock (WD100) van Sonos, toonaangevend ontwikkelaar van draadloze multiroom-muzieksystemen, is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel. Dit is een accessoire voor het Sonos multiroom-muzieksysteem. Het Sonos Wireless Dock is verkrijgbaar voor 119 euro bij alle geautoriseerde Sonos-dealers en via www.sonos.com.

Gebruikers spelen met het Sonos Wireless Dock alle muziek van een iPod of iPhone in elke kamer van het huis af. Tegelijkertijd laadt de WD100 hun apparaat op. Het Sonos Wireless Dock stuurt muziek draadloos naar alle ZonePlayers in huis via zijn digitale interface, zonder het te converteren naar analoog. Dit in tegenstelling tot de gangbare iPod-docks op de markt, die muziek analoog versturen. Door de digitale verzending van de iPod naar de speaker behoudt de muziek de best mogelijke kwaliteit. Samen met de uitstekende draadloze prestaties van Sonos zorgt dit voor de best mogelijke geluidservaring.

Gebruikers kunnen alle muziek, opgeslagen op een iPod of iPhone, inclusief de meeste iOS-muziek-apps draadloos via enkele of alle Sonos ZonePlayers tegelijk afspelen. Blader door muziek en selecteer nummers van het apparaat in het dock, of via een Sonos Controller, ook als dit een andere iPhone of iPod touch is. Met de onlangs geïntroduceerde Sonos Controller for iPad kunnen gebruikers zelfs de muziek op de gedockte iPod of iPhone bedienen vanaf een iPad. Vanaf de iPod of iPhone in het dock spelen gebruikers zo hetzelfde nummer in elke kamer perfect synchroon af.

"Het Sonos Wireless Dock is het ideale accessoire voor muziekliefhebbers met een iPod of iPhone, die de muziek die daarop staat, in elke kamer van hun huis willen kunnen afspelen", zegt Phil Abram, President van Sonos, Inc. "Het nieuwe dock onderstreept onze missie om klanten in hun eigen huis toegang te bieden tot alle muziek die wereldwijd beschikbaar is, en dus ook de muziek die ze op hun eigen iPod of iPhone hebben staan."

Het Sonos Wireless Dock is geschikt voor de volgende apparaten: iPod touch (1e, 2e en 3e generatie), iPod Classic, iPod nano (3e, 4e en 5e generatie), iPhone 4, iPhone 3Gs, iPhone 3G en iPhone. Het apparaat is gecertificeerd om te voldoen aan de Apple-prestatiestandaarden.

Voor meer informatie over het Sonos Wireless Dock of voor een Sonos-dealer in de buurt, die een demo kan geven van de nieuwe accessoire: www.sonos.com.

Over Sonos

Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze multiroom-muzieksystemen voor het afspelen van digitale muziek. Het Sonos Multi-Room Music System is het eerste draadloze multiroom-muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt overal in en om het huis muziek te beluisteren - te bedienen met één afstandsbediening. Het Sonos Multi-Room Music System ontsluit de muziek die op een computer of externe harde schijf is opgeslagen. Daarnaast is het muzieksysteem voorgeprogrammeerd met duizenden gratis internetradiostations en biedt het toegang tot Spotify, Wolfgang's Vault en Deezer. Het meermaals bekroonde Sonos Multi-Room Music System wordt via meer dan 6.200 retailers in meer dan 65 landen over de gehele wereld verkocht, of direct via www.sonos.com. Sonos is een geprivatiseerd bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (VS), met ondersteunende kantoren in Cambridge, Massachusetts (VS), Hilversum (Nederland) en Penang (Maleisië). Voor me er informatie over Sonos of het Sonos Multi-Room Music System kunt u terecht op http://pr.sonos.com.

© 2004 - 2010 Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos is een geregistreerd handelsmerk van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten, Canada, Benelux (België, Luxemburg en Nederland), Japan, Mexico, Duitsland, Rusland en Australië, en een handelsmerk van Sonos, Inc. in andere landen. SonosNet, ZonePlayer, ZoneBridge en alle Sonos-logo's zijn handelsmerken van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. iPhone, iPod, iPod touch en iTunes zijn handelsmerken van Apple, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. iPad is een handelsmerk van Apple, Inc. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren.