Gemeente Beverwijk


Technische grenscorrectie Beverwijk-Velsen

De colleges van Beverwijk en Velsen hebben op 26 oktober 2010 de eerste stap gezet naar twee technische grenscorrecties per 1 januari 2012.

Het gaat om een grenscorrectie in het Stationsgebied voor de kavel van het toekomstige kinder- en jeugdcentrum van Heliomare. Voor de regelgeving over de bekostiging van de school en voor een eenduidige onderhoud- en beheersituatie komt de gehele kavel binnen de gemeente Beverwijk te liggen. Ter compensatie van deze grenscorrectie wordt, eveneens per 1 januari 2012, een grenscorrectie doorgevoerd op het terrein van Tata Steel. Door deze grenscorrectie ontstaat ook op dit terrein een meer logische gemeentegrens.

Procedure
Met de collegebesluiten van Beverwijk en Velsen is een eerste stap gezet in het kader van de wet algemene regels herindeling (arhi). Na de collegebesluiten wordt aan beide gemeenteraden een gelijkluidend voorstel voorgelegd. Als beide raden instemmen, wordt het voorstel vervolgens acht weken ter inzage gelegd en ter kennisname gebracht van Gedeputeerde Staten. Na deze termijn leggen Beverwijk en Velsen de definitieve voorstellen aan de gemeenteraden voor. Als laatste stap volgens de procedure van de wet arhi neemt Gedeputeerde Staten een besluit, waarna per 1 januari 2012 beide grenscorrecties formeel een feit kunnen zijn.

26 oktober 2010