Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Mozaïekwinnaar krijgt opnieuw Mexicaanse filmsubsidie

26 oktober 2010

Mozaïekwinnaar Itandehui Jansen heeft opnieuw een Mexicaanse filmsubsidie in de wacht weten te slepen. Met de subsidie kan ze haar film Dios No Estaba Ahí (God is hier niet) gaan maken. Jansen ontving in 2006 een subsidie uit het programma Mozaïek van NWO voor promotieonderzoek naar verhaalstructuren in transnationale cinema. Het produceren van de film zal onderdeel uit maken van haar promotietraject.

Vorig jaar ontving Jansen ook al een Mexicaanse subsidie om haar filmplannen uit te werken. De film Dios No Estaba Ahí laat zien hoe onverwachte gebeurtenissen mensen bij elkaar brengen in een verlaten dorpje in Mexico.

De film bespreekt universele onderwerpen die geplaatst worden in een hele specifieke lokale context. Zo sluit de film aan bij het onderzoek van dat Jansen doet naar het verschuiven van grenzen, tussen verschillende landen en culturen, maar ook tussen filmgenres. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de grens tussen filmpraktijk en filmtheorie nader te beschouwen. Jansen maakte al eerder documentaires maar Dios No Estaba Ahí is haar fictiedebuut. Jansen hoopt de film in 2011 af te hebben.

..............................