Gemeente Hulst

Millenniumdoelen onder de aandacht

Millenniumdoelen onder de aandacht

Op 27 oktober 2010 organiseren de gemeenten Hulst & Terneuzen - samen met het ROC Westerschelde, COS Zeeland en de Stichting SBNN het MillenniumEvent Zeeuws-Vlaanderen.

De gemeenten Hulst en Terneuzen organiseren op woensdag 27 oktober 2010 samen met het ROC Westerschelde, COS Zeeland en de stichting SBNN een evenement om de VN-Millenniumdoelen onder de aandacht te brengen.

Het MillenniumEvent Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats rondom een optreden van de Indonesische groep SambaSunda, in het Scheldetheater te Terneuzen. Voor en na de voorstelling én tijdens de pauze vinden er verschillende gratis activiteiten plaats. In de Yara-zaal, de foyer en de vide van het theater kan iedereen kennis maken met andere culturen, kunst en mode. Er vinden verschillende optredens plaats, er zijn exposities, creatieve workshops en er staan informatiestands. Dit alles wordt gepresenteerd door stichtingen, Zeeuws-Vlaamse scholen en bedrijven die op een of andere manier een raakvlak hebben met ontwikkelingssamenwerking, maatschappelijk verantwoord ondernemen of andere mondiale activiteiten. Rode draad in het geheel zijn de acht Millenniumdoelen van de VN.

Netwerkborrel
Speciaal voor Zeeuws-Vlaamse ondernemers is er een maatschappelijk verantwoorde borrel. Voor 55 euro krijgen zij een avondvullend programma voorgeschoteld, inclusief toegang tot de voorstelling van de Indonesische band SambaSunda en een inspirerende lezing over maatschappelijk verantwoord ondernemen van Petra de Boevere, het `Meisje van de Slijterij'. De opbrengst van de B2B-netwerkborrel gaat naar het goede doel, namelijk de bouw van een kleuterklas in Kenia, een project van de Stichting Buru Nyakwere Nederland.

Begin oktober zijn de uitnodigingen voor de netwerkborrel aan het bedrijfsleven in de gemeenten Hulst & Terneuzen verstuurd. Aanmelden voor de netwerkborrel kan via Jolanda Hartman van de gemeente Hulst.

2015
In 2000 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties afgesproken om vóór 2015 belangrijke vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. Er zijn 8 concrete doelstellingen vastgelegd: de Millenniumdoelen. Hulst en Terneuzen ondersteunen de Millenniumdoelen, en vinden het belangrijk dat de doelstellingen nog beter bekend geraken bij de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen.

Kijk voor het volledige programma klik hier.