Gemeente Anna Paulowna

Praat mee over de bezuinigingen

De programmabegroting van de gemeente verscheen twee weken geleden. Een samenvatting daarvan stond in de CTR/Polderbode van 29 september. In die begrotingskrant las u dat de gemeente fors moet bezuinigen, om in de volgende jaren het hoofd financieel boven water te houden. In de programmabegroting voor 2011 zijn nog geen bezuinigingen opgenomen. Daarin wordt duidelijk dat zonder maatregelen geen sluitende begroting mogelijk is. De bezuinigingsmaatregelen zijn in een apart voorstel verwerkt. De gemeenteraad behandelt de beide voorstellen van het college op 11 oktober en 1 november, maar is ook geïnteresseerd in wat u van de plannen vindt.

Â

Inloopavond 27 oktober

Â

De gemeenteraad geeft haar inwoners graag de gelegenheid om mee te praten over de bezuinigingen. Daarvoor organiseert de gemeente op woensdagavond 27 oktober een inloopbijeenkomst. Die avond bent u van harte welkom in De Ontmoeting aan De Verwachting 1 om met gemeenteraadsfracties van gedachten te wisselen. Volgende week staat op de website een overzicht van de standpunten van de gemeenteraadfracties over de bezuinigingen.

Â

Â

Geef uw mening

Â

Wilt u uw mening over de bezuinigingsplannen aan de gemeenteraad kwijt, maar kunt u 27 oktober niet komen? Dan zijn er nog de volgende mogelijkheden:

* Spreek of schrijf een gemeenteraadslid persoonlijk aan.Â
* Spreek in tijdens een openbare fractievergadering. In het vergaderschema staat wanneer de fracties vergaderen.

Â

Â

Meer weten over de begroting?

Â

In de begrotingskrant leest u een beknopte samenvatting van de programmabegroting. De volledige programmabegroting ligt ook ter inzage op het gemeentekantoor.