KRO

In KRO's Goudmijn: broer en zus door zelfde noodlot getroffen

Uitzenddatum: 27/10/2010

In het kader van Allerzielen in KRO's Goudmijn (27 oktober om 18.25 uur op Ned.2) het tragische verhaal van Thérèse Heijne. Deze zomer besluit Thérèse naar Zambia te reizen, het land waar haar broer Kees 36 jaar geleden om het leven kwam. Zijn dood zorgde destijds voor groot verdriet maar leidde ook tot nieuwe vreugde. Want tijdens de begrafenis van haar broer ontmoet ze ook haar toekomstige man Adri. Tot deze zomer delen Thérèse en Adri lief en leed. Na jaren besluit Thérèse alsnog de plek van haar broers dood te bezoeken. Nog voordat ze op de plek aankomt, overkomt haar iets verschrikkelijks.

`Vrouw zkt man op foto' dat is het verhaal van Francis Lunenburg. In 2003 is Francis met haar 2 nichtjes op Terschelling om even haar gedachten te verzetten. Kort daarvoor heeft Francis haar man verloren en ze wil de de zware tijd even achter zich laten. Als ze na een strandwandeling een terrasje pikken, komt er plotseling een onbekende man naast haar zitten. Hij zegt graag met haar op de foto willen. De foto wordt een mooie herinnering voor Francis aan een leuke vakantie. Ze heeft geen idee dat de foto haar 7 jaar later haar tot een bijzondere stap doet besluiten. Ook in Goudmijn het verhaal van Brian, 18 jaar en spastisch. Omdat hij zelf niet goed kan tekenen doet hij mee aan het project Teken Mijn Verhaal. Tekenen voor de kinderen die zelf niet kunnen tekenen maar wel iets te vertellen hebben. Brian: "Ik krijg het nooit op papier zoals ik het wil. Motorisch gezien lukt dat niet." Dus heeft Brian zijn verhaal verteld aan een echte striptekenaar die het voor hem tekent. Een verhaal vol Bay Blade figuren, een slechterik en een mooi meisje. Zelf speelt hij ook een rol en krijgt hij verkering met het mooie meisje. Vandaag komt zijn striptekenaar hem het resultaat laten zien.

KRO's Goudmijn, een schat aan waargebeurde verhalen; woensdagavond 27 oktober (om 18.25 uur) op Nederland 2, elke zondagavond (om 18.00 uur) op Radio 2 en op www.kro.nl/goudmijn

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: