Gemeente Oisterwijk

Informatieavond beplantingsplan de Hilver 27 oktober 2010

Woensdag 27 oktober organiseert de Landinrichtingscommissie een informatieavond.
Hierin zal het beplantingsplan de Hilver nader worden toegelicht. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Afronding landinrichtingsplan

Als de graafmachines straks weg zijn is het werk nog niet klaar. Op verschillende plekken in de Hilver zal er nog van alles gebeuren om het landinrichtingsplan écht af te maken. Zo wordt binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) de nodige beplanting aangebracht en wordt ook op andere plekken het gebied "aangekleed".

Door het beplantingsplan uit te voeren voldoet de commissie aan de wensen om het groen/te kappen bomen te compenseren.

Beplantingsplan

Dit beplantingsplan houdt in dat er een aantal percelen die door de commissie vrij geruild zijn ingericht zullen worden. Op sommige plekken betekent dit het aanplanten van planten en bomen maar ook zullen er weidevogelgebieden en bloemrijke graslanden worden ontwikkeld. Daarnaast worden er diverse lijnvormige elementen ingericht langs wegen (bermen) en waterlopen. Over het totale landinrichtingsgebied wordt ca. 80 ha aan nieuwe elementen aangelegd de komende periode.

Vastgestelde plannen

Omdat de plannen op dit moment gereed zijn en goedgekeurd zijn door gemeenten en instanties wil de landinrichtingscommissie u hier graag over informeren.
U bent van harte welkom om de plannen te bekijken en nadere uitleg te ontvangen en eventuele vragen welke u heeft te stellen aan de landinrichtingscommissie.

Informatie

De commissie heeft daarom een inloopavond georganiseerd op woensdag 27 oktober van 18:00-21:00
U bent dan van harte welkom in Café de Bierelier, sint Josephstraat 1a, te Haghorst.
Voor meer informatie over landinrichting de Hilver en de projecten welke op dit moment in uitvoering zijn kunt u ook kijken op: www.dehilver.nl