Gemeente Oldebroek


Koffieochtenden voor mantelzorgers

Nieuw in de gemeente Oldebroek: Informatie- en ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wie zijn mantelzorgers?
Zij die zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers hebben een persoonlijke band met degene die zij verzorgen.

Wie zijn welkom op de koffieochtenden?
Iedereen die mantelzorger is, ongeacht de ziekte of beperking van de persoon voor wie men zorgt en de hoeveelheid tijd die men aan de situatie besteedt. Voorbeelden zijn: ouders van kinderen met autisme, partners van patienten met de ziekte MS, kinderen van een ouder met een beroerte en partners en kinderen van mensen met de ziekte van Alzheimer. De koffieochtenden zijn geschikt om even afstand te nemen van de zorgsituatie thuis.

Opzet van de bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst stond op 29 septmeber j.l. in het teken van ontmoeting en informatie. Er konden wensen ingediend worden voor speciale thema's t.b.v. volgende bijeenkomsten, waarvoor eventueel een gastspreker ingehuurd kan worden. Het accent kan ook uitsluitend liggen op ontmoeting en uitwisselen van ervaringen.

Data: Woensdag 27 oktober 2010 en woensdag 24 november 2010 Locatie: Dorpshuis Wezep, Zuiderzeestraatweg 500 in Wezep. Tijd: 10.00 ­ 12.00 uur
Aanmelding: Vrije inloop en kosteloos.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Steunpunt mantelzorg van Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe, Stouwdamsweg 4 b, Oldebroek. Bij de bijeenkomsten is een mantelzorgconsulent aanwezig.

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Gerda Geertman, mantelzorgconsulent. tel. 06-46433489 begin_of_the_skype_highlighting 06-46433489 end_of_the_skype_highlighting, email: g.geertman@mdveluwe.nl

Neemt u gerust andere mantelzorgers mee.