Gemeente Noordenveld

Noordenveld

Expositie Collectie Noordenveld

Gepubliceerd op: 21 oktober 2010

In de herfstvakantie van woensdag 27 tot en met zondag 31 oktober is in het Koetshuis op Landgoed Mensinge, Mensingheweg 3 in Roden een bijzondere tentoonstelling. Op dinsdag 26 oktober 2010 om 16.30 uur opent wethouder Oeds Keizer de expositie.

Een werkgroep, bestaande uit Rudy Rijks, Remmelt Booij en Roelof Offereins, directeur van het Centrum Beeldende Kunst Drenthe (CBK) heeft in opdracht van wethouder Oeds Keizer van Kunst en Cultuur alle schilderijen in eigendom van de gemeente Noordenveld geïnventariseerd en beschreven. Tijdens de officiële opening wordt het rapport met de inventarisatie officieel aangeboden aan de wethouder.

De gemeente Noordenveld heeft een omvangrijke collectie van bijna 200 schilderijen. Bij de gemeentelijke herindeling in 1998 zijn de schilderijen van de voormalige gemeenten Norg en Peize ondergebracht in het gemeentehuis te Roden.

Tijdens deze expositie kunt u een selectie bekijken van de `Collectie Noordenveld'. De collectie bestaat uit schilderijen, aquarellen, grafie en enkele kunstvoorwerpen.

De tentoonstelling is geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.