Gemeente Zoetermeer

Inloopbijeenkomst over Hobbema en fietsbrug Westerpark

Bent u nieuwsgierig naar de relatie tussen de zeventiende-eeuwse Nederlandse landschapsschilder Hobbema en de fiets- en voetgangersbrug die de gemeente bij het Westerpark gaat bouwen? Kom dan op woensdag 27 oktober naar de inloopbijeenkomst in de wijkpost Meerzicht. De gemeente is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de komst van deze brug tussen het Westerpark en het toekomstige natuur- en recreatiepark Nieuwe Driemanspolder. De brug is straks een schakel in regionale fietsroutes en daardoor belangrijk voor de vrijetijdsbesteding van veel inwoners in deze regio.

Dat is dan ook de reden dat de gemeente heeft gekozen voor een bijzonder ontwerp van hoge kwaliteit. Vorig jaar is hiervoor een prijsvraag uitgeschreven onder architecten, die uiteindelijk is gewonnen door de Leidse architect Syb van Breda.

Na een lange periode van voorbereidingen begint de gemeente binnenkort met de bouw van de brug. Hiervoor is onlangs een aanvraag voor een bouw- en kapvergunning ingediend. De gemeente wil nu graag het ontwerp voor de brug laten zien en informatie geven over de bouw hiervan.

Wilt u meer weten?
Kom dan op woensdag 27 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur naar de wijkpost Meerzicht, Uiterwaard 21, zaal 121 (zij-ingang van de wijkpost). Daar krijgt u een antwoord op al uw vragen, ook over de relatie tussen Hobbema en de brug. Het is een inloopavond, dus u kunt komen op het moment dat het u het beste uitkomt.

Zie ook

* Nieuwe Driemanspolder