Gemeente Deurne


De bouw in Vennekeshof kan beginnen

Vennekeshof 1

Volgende deelplan Rijtse Vennen in Deurne
De heer Daandels, burgemeester van Deurne, laat zijn gemeente een fraai afscheidscadeau na.

Op woensdag 27 oktober tekent hij samen met Thom Aussems, directeur bestuurder van de Eindhovense corporatie Trudo, de samenwerkingsovereenkomst voor het bijzondere project Vennekeshof. Een mooie bekroning van de heer Daandels' ambtsperiode, die deze maand ten einde loopt.

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is op woensdag 27 oktober om 14.00 uur in het gemeentehuis in Deurne (Markt
1).

Start in november
Burgemeester Daandels heeft zich altijd sterk gemaakt voor de ontwikkeling van de Rijtse Vennen, een gebied aan de rand van Deurne, richting Helmond, direct grenzend aan de bossen. Verschillende partijen gaan hier aan de slag. Trudo neemt het centrale Vennekeshof voor haar rekening. Een groen en autovrij hof met een gevarieerde mix van huur- en koopwoningen, aan de voorzijde met elkaar verbonden via een overdekte veranda. De planvorming voor deze 44 woningen is inmiddels in een vergevorderd stadium. Naar verwachting kan Adriaans Aannemersbedrijf uit Helmond nog dit jaar in november met de bouw starten.

Bewoners praten mee
Niet alleen de locatie, de diversiteit aan woningtypen en de situering om een gemeenschappelijk hof maken het deelplan bijzonder. De toekomstige bewoners van Vennekeshof en de Rijtse Vennen krijgen ook de ruimte om hun invloed uit te oefenen op het ontwerp van het plein. Tijdens een speciale bijeenkomst zullen de gemeente Deurne en Trudo een voorlopig plan voor de openbare ruimte presenteren, waar men vervolgens op kan reageren.

Verkoop loopt goed
Ondanks de lastige woningmarkt verloopt de verkoop van de koopwoningen binnen het plan voorspoedig. Trudo's kortingsproduct Slimmer Financieren®, dat kopers een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente biedt, blijkt ook in Deurne de markt in beweging te krijgen. De verwachting is dat het merendeel van de woningen voor de start van de bouw verkocht zal zijn. Ook voor de 35 huurwoningen, die Trudo in de zomer van 2011 zal toewijzen, blijkt veel belangstelling. De geplande oplevering zal in het begin van 2012 plaatsvinden.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l