Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin legt eerste steen gemeentewerf IJsselstein

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, legt op woensdag 27 oktober de eerste steen van de nieuwe gemeentewerf van IJsselstein. Hij doet dat tijdens een werkbezoek aan de gemeente. Tijdens het bezoek spreekt hij verder met het college van burgemeester en wethouders en maakt hij kennis met de winnaars van de Ondernemersprijs IJsselstein 2010.

Met het slaan van de laatste paal en het leggen van de eerste steen, start de commissaris de bouw van de nieuwe gemeentewerf aan de Archimedesstraat. Het afvaldepot dat volledig duurzaam gebouwd wordt, gaat naar verwachting in juni 2011 open.

De commissaris brengt tevens een bezoek aan Terberg Verenigde Bedrijven, een van de winnaars van de Ondernemersprijs 2010. Hij maakt daar ook kennis met de andere winnaars, Foodmaster en Sjonic Digitaal Media. De Ondernemersprijs wordt uitgereikt aan ondernemers die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van IJsselstein. Daarnaast zijn het bestuur en ambassadeurs van "Vrienden van het Cals" aanwezig, een stichting die de overgang van onderwijs naar beroepsuitoefening wil verbeteren.

Voorafgaand aan de bezoeken aan de gemeentewerf en Terberg Verenigde Bedrijven heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester dhr. drs. P.C. van den Brink en met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein. Het bezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst waarbij ook raadsleden en statenleden aanwezig zijn.

Voor persinformatie:
eva.de.vroome@provincie-utrecht.nl, (030) 258 22 49

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11