Gemeente Kapelle

Uitnodiging informatiebijeenkomst schade olieleiding bij Vlake

De werkzaamheden rond het opruimen van de weggelekte olie lopen voorspoedig. Echter het voornemen om op zondag minder werkzaamheden uit te voeren om de zondagsrust te bewaren was helaas niet mogelijk. Door de vele regenval van de afgelopen dagen was het noodzakelijk om de opruimwerkzaamheden ook op zondag en âs nachts door te laten gaan, om verdere verspreiding van de olie te voorkomen.

Om de betrokken bewoners, landeigenaren en agrariërs in het gebied zo goed mogelijk te informeren over de ontstane situatie en de verdere ontwikkelingen rond de lekkage wordt er op woensdag 27 oktober 2010 een informatiebijeenkomst gehouden in dorpshuis de Zaete te Yerseke. De informatieavond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

De hoeveelheid weggelekte olie wordt voorlopig geschat op 200 m3. Deze hoeveelheid is direct na het ontstaan van het lek vrijgekomen. Na afdichting van het bewuste deel van de olieleiding, kort na het onstaan van de schade, is er geen verdere olie meer weggelekt.