THK group

TKH participeert in joint venture voor glasvezel preforms in China

TKH maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt om te participeren in een joint venture met Shin-Etsu Chemical Co., Ltd. (Japan) en Jiangsu Fasten Hongsheng Group Co. Ltd. (China) voor de productie van glasvezel preforms in Jiangyin (China).

In de joint venture, genaamd Shin-Etsu (Jiangsu) Optical Preform Co., Ltd., heeft Shin Etsu Chemical een 75%-belang en Fasten en TKH elk 12,5%. De productiefaciliteit, met een totaal oppervlakte van 135.000 m2, wordt gevestigd in het high-tech industriële park in Jiangyin, Jiangsu Province (China) en zal naar verwachting eind 2011 operationeel zijn.

Het strategische belang in de joint venture versterkt de positie van TKH in de supply chain voor glasvezel preforms. Via deze joint venture in China haalt TKH direct voordeel uit de technologische voorsprong die haar partner Shin-Etsu Chemical heeft op het gebied van de productie van preforms.

Daarnaast heeft TKH het besluit genomen om haar glasvezelproductiecapaciteit in China eind 2011 te verdubbelen tot boven de 4 miljoen kilometer vezel. De totale investering voor het belang in de joint venture en de uitbreiding van de bestaande capaciteit bedraagt circa EUR 10 miljoen.

Haaksbergen, 27 oktober 2010