Groen!

Truus Roesems wordt nieuwe partijsecretaris van Groen!

door Wouter Van Besien (Groen!) op 27 oktober 2010 in "Algemeen"

Groen! verwelkomt de Brusselse Truus Roesems als partijsecretaris. Met deze nieuwe aanstelling halen voorzitter Wouter Van Besien en ondervoorzitter Björn Rzoska een pak expertise en enthousiasme in huis. Truus Roesems werkte voordien voor het Brusselse Observatorium voor Gezondheid en Welzijn. Daar was zij ondermeer verantwoordelijk voor het opstellen van het Armoederapport.

De nieuwe partijsecretaris van Groen! Truus Roesems heeft er zin in: "Mijn werk bij het Observatorium confronteerde mij met het belang van de politiek. Toen Groen! voorzitter Wouter Van Besien me vroeg deel te nemen aan de selectieronde voor partijsecretaris van Groen! heb ik grondig nagedacht en besloten: als ik als eerste uit bus kom, zal ik mijn boeiende job inruilen voor een engagement bij Groen!. Meer dan vroeger krijg ik nu de kans om rechtstreeks bij te dragen aan het politieke spel."

Als partijsecretaris zal Truus Roesems een belangrijke rol spelen in het versterken van de lokale groepen van Groen! en de interne organisatie. Op dat vlak kan Truus Roesems heel wat adelbrieven voorleggen. Voorzitter Wouter Van Besien: "Truus Roesems heeft heel wat ervaring met het motiveren van groepen en mensen. Ik ken haar nog van toen ze voorzitster was van de pedagogische leiding van de Chiro. Ze heeft daar op mij een sterke indruk nagelaten. Ik ben zeer tevreden dat ze Groen! komt versterken."

Truus Roesems zal vanaf 1 november werken voor Groen!

Contact: Wouter Van Besien -