PGGM


PGGM zet nieuwe standaard voor beleggingen in hedge funds

Geselecteerde hedge fund managers gaan rechtstreeks beleggen voor PGGM. De pensioenbeheerder uit Zeist zet hiermee een nieuwe standaard in de institutionele beleggingswereld.

PGGM kan op die manier hedge fund beleggingsstrategiëen op een verantwoorde, transparante en toegesneden wijze managen voor haar klanten. De directe aansturing van hedge fund managers leidt bovendien tot een aanzienlijke afname van de beleggingskosten. In de hedge fund markt is het gangbaar getrapt te beleggen in fund of funds.

Jan Soerensen, Manager Hedge Funds PGGM: "Deze ontwikkeling past in onze strategie om beleggingen directer aan te sturen en toon te zetten met verantwoord beleggen. Hedge funds hebben een goed rendementsprofiel, maar kenmerken zich ook door een beperkte transparantie. Met deze werkwijze realiseren wij volledige transparantie en kunnen we in hedge funds beleggen conform ons beleid verantwoord beleggen."

Over PGGM
PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel circa EUR 100 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-) werknemers.

Zeist - 27 okt 2010