Gemeente Breda

Sponsor voor kerstbomen in wijken en dorpen Breda

Als reactie op het besluit van het college van burgemeester en wethouders om vanwege de bezuinigingen in 2010 geen kerstbomen in de wijken en dorpen te plaatsen, heeft zich een sponsor aangediend.

Â

Initiatiefnemers in Breda kunnen contact opnemen met Intratuin Breda als ze geïnteresseerd zijn in een kerstboom om zo bij te dragen aan de kerstsfeer de wijken en dorpen. Het bedrijf stelt bomen beschikbaar en zorgt ook voor het vervoer in de stad. Evenals vorige jaren zorgt de Gemeente Breda voor het opbouwen van de kerstboom op de Grote Markt, waarbij de mogelijkheid tot sponsoring op dit moment nog wordt onderzocht.
âIk ben blij met dit sponsoraanbod van een Bredaas bedrijf. Op deze manier kan de kerstsfeer in de dorpen en wijken behouden blijven en kan de samenwerking hier ook nog aan bijdragen,âvolgens Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven.

Eigen initiatief
De initiatiefnemers die gebruik maken van het aanbod van Intratuin, zorgen zelf voor het plaatsen en optuigen van de bomen. Het aanbod van Intratuin zou dan kunnen worden opgepakt door initiatiefnemers op acht locaties in de stad. De gemeente biedt advies en waar nodig ondersteuning vanuit oogpunt van veiligheid.
De volgende locaties zijn de afgelopen jaren voorzien van een kerstboom door de Gemeente Breda: Prinsenbeek (Markt), Teteringen (W. Alexanderplein), Heuvel (Mgr. Nolensplein), Hoge Vucht (rotonde Groene Dijkplein/rotonde), Liniekwartier (Edisonstraat), Driesprong( bij gemeenschapshuis TOMA), Bavel (Jack van Gilsplein) en Ulvenhout (bij de Pekhoeve) . Contactpersonen uit de wijken en dorpen ontvangen een brief met informatie over het aanbod van Intratuin.

Bezuinigingen 2010
Het besluit om dit jaar geen kerstbomen op te tuigen op acht locaties in de stad, met uitzondering van de Grote Markt, maakt deel uit van de bezuinigingsronde 2010. In totaal bespaart de Gemeente Breda ⬠18.000,= op de aanschaf van de bomen en alle werkzaamheden die samenhangen met het veilig plaatsen en aanbrengen van verlichting. De bezuinigingsvoorstellen maakten deel uit van de 2e Bestuursrapportage 2010.

Breda, 27 oktober 2010