Politie Groningen

Woensdag 27 oktober 2010

Provincie Groningen, 27-10-2010

Tweede aanhouding voor overval pizzakoerier

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op de pizzakoerier van maandagavond aan de Dukdalf. Ook de 17-jarige jongen die maandagavond al werd aangehouden zit nog vast. De politie zet het onderzoek naar de derde verdachte voort.

Verdachte geweldsincident meldt zich na getuigenoproep

MARUM De politie heeft dinsdagmorgen een 16-jarige jongen uit Marum gehoord als verdachte van een geweldsincident afgelopen vrijdagnacht. De jongeman meldde zich bij de politie nadat hem duidelijk was geworden dat hij door getuigen was herkend. Dat gebeurde naar aanleiding van een getuigenoproep in het politiepersbericht van zaterdag 23 oktober, waarin het signalement van de verdachte werd omschreven. De verdachte bekende de mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot en de vernieling van zijn fiets. De politie maakt een dossier van de zaak op legt het voor aan het Openbaar Ministerie. De verdachte heeft toegezegd de schade te vergoeden.

Overval op cafetaria

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben dinsdagavond een cafetaria aan de Zaagmuldersweg overvallen. De medewerker werd met een wapen bedreigd. Ze maakten geld buit. De politie startte direct een onderzoek. Een speurhond werd ingezet en de technische recherche deed sporenonderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet.