Delixl

Prime Meat vergroot slagkracht en start samenwerking

27-10-2010

Prime Meat vergroot slagkracht en start samenwerking. Vleesproductiebedrijf Prime Meat uit Beverwijk maakt bekend dat directeur Klaas Eppenga door een management buy-out (MBO) alle aandelen heeft overgenomen van het Ierse Reox Enterprises. Gelijktijdig is Prime Meat een samenwerking aangegaan met haar branchegenoten Van Brussel trends in meat, Van Bennekom Vlees en met foodservice groothandel Deli XL. Met deze stap wil Prime Meat haar slagkracht in de foodservice markt vergroten.

Van Brussel en Van Bennekom Vlees zijn net als Prime Meat actief in de productie van vers en bereid vlees voor de foodservice markt. Deli XL is één van de belangrijkste Nederlandse foodservice groothandels voor de horeca, zorg en catering. Deze drie bedrijven nemen een minderheidsbelang in de onderneming.

Synergievoordelen
Klaas Eppenga, directeur Prime Meat over deze stappen: "Ik geloof dat er binnen de foodservice markt veel synergie tussen partijen mogelijk is. Wij verwachten dat we voordelen behalen uit bundeling van inkoopactiviteiten, logistiek, kennis en innovatie." Daarnaast verwachten de bedrijven samen met Deli XL de commerciële slagkracht in de horeca te vergroten en klanten een nog completer en scherper assortiment te bieden.

Groei in horeca
Voor Deli XL sluit de overeenkomst aan op de visie om met versbedrijven efficiency voordelen te bereiken en samen te werken om de transparantie en duurzaamheid in de keten te vergroten. "Deli XL bereikt met de alliantie een nog sterkere landelijke verspropositie en het is dan ook onze doelstelling om samen met de vleesbedrijven ons marktaandeel in de horeca te vergroten", zo laat Dick Slootweg, algemeen directeur van Deli XL weten.

Samen zelfstandig
Alle betrokken partijen blijven onafhankelijk opereren, waarbij er onderling doelen gesteld zijn om de voordelen op het gebied van inkoop, logistiek, assortiment en verkoop te realiseren.

Meer weten?

Voor nadere informatie en/of het opvragen van meer foto's:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL
Telefoonnummer:
(0318) 678 662
E-mailadres:
simon-de.ridder@delixl.nl