Politie Haaglanden

persberichten 27 oktober

haaglanden, 27-10-2010

Bewoonster overloopt inbreker in ouderlijk huis Den Haag Een 16-jarige bewoonster van een woning aan de Ruijsdaelstraat overliep dinsdag 26 oktober om 12.50 uur een inbreker in haar ouderlijk huis. Zij opende de voordeur en zag ineens een man vanuit één van de kamers naar de voordeur lopen. In eerste instantie dacht zij, dat de man kwam om de computer te maken. De man liep naar de voordeur en zei:"Oh sorry" waarna hij snel de trap van het portiek afliep. Daarna zag het meisje dat er een kast in de kamer openstond en dat er een tas op het bed lag. De dochter waarschuwde direct haar moeder en belde de politie. De politie is op zoek naar een Noord-Afrikaanse, kale, man van ongeveer 1.70 lang met een normaal postuur. Hij is 20 tot 30 jaar oud en hij droeg een tas schuin over de borst. Heeft u dinsdagmiddag iets gezien of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Straatroof
Den Haag De moeder van een tweejarig jongetje uit Den Haag kwam dinsdag 27 oktober aan het politiebureau om aangifte te doen van straatroof. Zij vertelde dat eerder die dag haar twee zoontjes van 13 en 2 jaar buiten aan het spelen waren op de Looijerstraat met drie andere vriendjes toen er een jongen naar hen toe kwam lopen. De jongen vroeg in het Nederlands aan de oudste van de broertjes of hij of zijn broertje een ketting had. De jongste van de twee liet hierop zijn ketting zien en de jongen nam vervolgens de ketting weg vanaf de nek van het tweejarig jongetje. Terwijl de dader dit deed, uitte hij verschillende bedreigingen tegen de oudste van de twee en trok daarna ook nog de armband van de pols van de tweejarige. Na ook nog de zakken van de oudste te hebben gecheckt, ging de dader er vandoor. De slachtoffertjes waren hevig overstuur en de politie is dan ook op zoek naar getuigen van deze laffe straatroof. Het signalement van de dader luidt: een 15- tot 20-jarige jongeman van ongeveer 1.80m lang. Stevig postuur, getinte huidskleur en zwart, opgeschoren haar. Ten tijde van de straatroof droeg hij een zwart Nike petje, een lichte spijkerbroek, een zwart vest of jas en zwarte Nike schoenen. Heeft u dinsdagmiddag iets gezien of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Heterdaad diefstal fiets
Den Haag Agenten, die op de Geïntegreerde Monitor Centrale van Politie Haaglanden keken naar beelden van de Grote Markt, zagen dat twee mannen op woensdag 27 oktober om 04.00 uur enige tijd rondsnuffelden bij fietsen. Even later zagen de agenten de mannen wegrijden op twee fietsen en zij waarschuwden hun collegas op straat. Bij de aanhouding die volgde bleek dat één van de mannen, een 20-jarige Hagenaar, de fiets waarop hij zat zojuist had gestolen. Hij werd dan ook ingesloten.

Hagenaar aangehouden
Den Haag Een Haagse drugsdealer is dinsdag 26 oktober rond 21.30 uur aangehouden in het centrum van Den Haag. Politieagenten in burger volgden hem al een tijdje en op het moment dat zij de verdachte, een 18-jarige Hagenaar, aanspraken, ging hij er vandoor. Tijdens zijn vlucht gooide de verdachte zijn telefoon en drugs weg maar de agenten wisten de verdachte aan te houden en alles wat hij onderweg weg had gegooid te vinden. Al de goederen zijn in beslag genomen en de verdachte zit nog vast.

Man rijdt door bij alcoholcontrole
Den Haag De politie reed in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober rond 03.00 uur een 57-jarige Rotterdammer klem op de Raamweg, omdat de verdachte het stopteken bij een alcoholcontrole negeerde. Doordat hij het stopteken negeerde, reed hij bijna een politieagent aan. Bij de alcoholtest blies de verdachte 600 ugl. De politie vorderde zijn rijbewijs in en gaf hem een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Bekeuring en 58 dagen celstraf
Den Haag De politie hield in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober rond 01.00 uur een 25-jarige man staande, omdat hij met zijn auto over het voetpad van de Asmanweg reed. Hij kreeg een bekeuring, omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen. Tijdens het controleren van de gegevens, bleek dat de verdachte 58 dagen celstraf open had staan. De politie hield hem aan en zette hem in de cel.

Hennepkwekerij aangetroffen
Den Haag - Een deurwaarder riep dinsdag 26 oktober rond 11.00 uur de hulp in van politieagenten op de Pieter Lastmanstraat omdat de deurwaarder het pand niet binnen kon komen. De agenten hebben hierop de deur eruit geboemd en zijn naar binnen gegaan. In één van de kamers troffen zij een kwekerij aan van 125 plantjes welke na toestemming van de officier van justitie geruimd werd. Alle goederen van de kwekerij werden in beslag genomen en de plantjes werden vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen woninginbraak
Wassenaar - De politie van bureau Wassenaar zoekt getuigen van een inbraak in een woning. Nog onbekenden braken woensdag 20 oktober 2010 tussen 20.00 en 23.00 uur in in een woning aan de Duinlustweg. Bij de inbraak zijn verschillende waardevolle goederen weggenomen. De politie liet eerder al een SMS-alert uitgaan voor deze inbraak. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietsketting breekt, fietser komt ten val
Wassenaar Een 18-jarige jongen uit Wassenaar kwam dinsdag 26 oktober met zijn fiets ten val op de Backershagelaan. Omstreeks 14.30 uur fietste de jongen op de Backershagelaan toen de ketting van zijn fiets brak. Hij kwam hierdoor ten val en liep daarbij twee schaafwonden op zijn hoofd op beet zijn onderlip stuk. Omdat de jongen, in afwachting van de ambulance, ook steeds meer last van zijn nek begon te krijgen, besloot het ambulancepersoneel hem mee te nemen voor verder onderzoek. De moeder van de jongen reed achter de ambulance aan naar het ziekenhuis.

Commotie na blootlopen
Voorburg Een 53-jarige Voorburger trotseerde op dinsdag 26 oktober omstreeks 15.15 uur de koude buitenlucht en verscheen met ontbloot onderlijf op het balkon van zijn woning aan de Von Geusaustraat. Dit werd hem door omwonenden niet in dank afgenomen. Zij belden de politie, die de Voorburger hebben aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid. Omdat een 20-jarige zoon van de Voorburger de aanhouding van zijn vader trachtte te voorkomen werd hij ook aangehouden. Hij verzette zich hevig en kon slechts na het toepassen van geweld naar het politiebureau worden overgebracht. De echtgenote van de Voorburger kon de aanhouding van de beide gezinsleden niet verwerken. Zij werd onwel en moest met een ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft zowel tegen de 53-jarige als zijn 20-jarige zoon proces-verbaal opgemaakt.

Jongen steelt shirt
Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op dinsdag 26 oktober omstreeks 10.30 uur op heterdaad een 17-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De jongen nam vanuit een sportwinkel een T-shirt weg en verliet de winkel zonder het kledingstuk op de gebruikelijke wijze af te rekenen. Bij het verwijderen van het alarmlabel had de jongen het shirt al zodanig beschadigd, dat het niet meer voor de verkoop geschikt was. De Hagenaar bekende in het politiebureau naast deze diefstal in dezelfde winkel ook het afgelopen weekeinde een shirt gestolen te hebben. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. Voor de schade aan beide shirts heeft de politie een bemiddeling gestart.

Beschonken bestuurder stopt bij bushalte
Schipluiden Agenten zagen woensdag 27 oktober om 00.45 uur bij de bushalte op de Woudseweg een automobilist stilstaan met zijn alarmlichten aan. Zij spraken de bestuurder aan, die met een draaiende motor en een fles drank op de passagiersstoel achter het stuur zat. De man, een 45-jarige Hagenaar, verklaarde zelf te hebben gereden. Hierop hielden de agenten de bestuurder aan en brachten hem naar het politiebureau. Omdat de man er niet in slaagde de blaastest te voltooien, nam een arts bloed bij hem af. De man mocht in afwachting van de resultaten van de bloedtest weer naar huis en werd opgehaald door een taxi. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Met losse handen
Maasdijk Een 12-jarige jongetje uit Maasdijk kwam dinsdag 26 oktober lelijk met zijn fiets ten val toen hij met losse handen fietste. Omstreeks 09.00 uur fietste de jongen met zijn klasgenootjes over de Lange Kruisweg. De jongen probeerde met losse handen te fietsen, maar schrok naar eigen zeggen toen hij een tegemoetkomende vrachtwagen aan zag komen rijden. Hij begin te slingeren en kwam ten val. Omdat hij klaagde over pijn aan zijn hoofd en been, werd hij nagekeken door ambulancepersoneel. Die constateerden dat hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis. Zijn moeder heeft hem mee naar huis genomen.

Twee keer betrapt
Delft - Een 29-jarige automobilist uit Den Haag bleek bij controle 27 oktober omstreeks 02.20 uur teveel te hebben gedronken. Agenten controleerden de Hagenaar toen hij met zijn auto op de Oostpoortweg reed. Hij moest blazen en blies 525 ugl. De man kreeg een tijdelijk rijverbod en ging met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden met een verlopen rijbewijs op zak naar huis. Anderhalf uur later zagen agenten de Hagenaar weer rijden, nu op A13. De Hagenaar kreeg ditmaal meerdere processen-verbaal: voor het rijden onder invloed, het rijden tijdens een rijverbod en voor het rijden met een verlopen rijbewijs. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Twee meisjes gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Twee meisjes van 17 jaar uit Zoetermeer raakten dinsdag 26 oktober omstreeks 15.15 uur gewond bij een aanrijding op de Lijnbaan. De twee meisjes die op een bromfiets reden werden aangereden door een automobilist die uit een uitrit reed. De 54-jarige automobilist uit Zoetermeer reed langzaam vanuit de Nervilijn de Lijnbaan op. Door een geparkeerde auto zag de Zoetermeerder de twee meisjes op de bromfiets te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De twee meisjes kwamen ten val, raakten gewond en werden naar een ziekenhuis vervoerd. Één van de twee slachtoffers mocht korte tijd later naar huis, het andere slachtoffer bleef met rugklachten nog in het ziekenhuis.