Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 27-10-2010

Te veel op

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op dinsdagavond 26 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel had gedronken.

Rond 21.35 uur controleerden agenten een 44-jarige automobilist uit Almere op de Rijksweg A27 ter hoogte van Nieuwegein. De Almeerder bleek een stevige slok te veel op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 735 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Growshop Nieuwegein gesloten, verdachten aangehouden

NIEUWEGEIN - De politie is naar aanleiding van binnengekomen informatie, dat er strafbare handelingen plaatsvonden bij de growshop aan de Grote Wade 54 in Nieuwegein, een onderzoek gestart.

Op woensdag 13 oktober vond bij de growshop een inval plaats. Er werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen (ruim 50 kg hasj) gevonden. In verband met het onderzoek zijn acht verdachten variërend in leeftijd van 23 tot 56 jaar uit Lopik, Utrecht, Waalwijk en Maarssen, aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Sluiting growshop

De growshop en bijbehorende opslag worden op last van de burgemeester van Nieuwegein voor de periode van een jaar gesloten. De burgemeester beoogt hiermee de criminaliteit te bestrijden en de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente te bevorderen.