Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 27-10-2010

Toezicht bij evenement Nacht van Woerden

WOERDEN Tijdens het evenement Nacht van Woerden hield het wijkteam Woerden/Harmelen toezicht. Het wijkteam kreeg ondersteuning van onder meer motorrijders, bikers, het Westteam, een hondengeleider en een duo politie te paard.

Tijdens het evenement vonden twee wielerwedstrijden plaats en waren de kermisattracties geopend. Er werden tijdens het toezicht houden in totaal zes aanhoudingen verricht. Het ging om verdachten die waren betrokken bij vechtpartijtjes, voor openbare dronkenschap, hinderlijk gedrag, niet voldoen aan bevel of vordering, belediging en verzet bij aanhouding. Daarnaast kregen diverse jongeren een bekeuring voor wildplassen en het drinken van alcohol op straat. Omstreeks 23.15 uur vond een mishandeling plaats van een 43-jarige man uit Woerden. De man raakte gewond aan zijn hoofd en moest behandeld worden door ambulancepersoneel. De Woerdenaar liet zijn hond uit op het Waterhoenlaantje en maakte opmerkingen tegen een groep jongeren, die daar erg luidruchtig waren en bierflessen op straat kapot gooiden. Een tijd later zocht dezelfde groep de confrontatie met de Woerdenaar. Dit vond plaats was op de Helvoortlaan, waarbij de Woerdenaar klappen kreeg. De politie stelt naar aanleiding van de mishandeling een onderzoek in.

Aangehouden man voorgeleid

WOERDEN Een 32-jarige man uit Woerden is zondag 24 oktober in zijn woning aangehouden. De Woerdenaar wordt verdacht van een poging diefstal met geweld.

De man belde in de vroege ochtend van vrijdag 22 oktober aan bij een 83-jarige bewoonster van de Molenvlietbrink, waarbij hij zich voordeed als iemand van de thuiszorg. De bewoonster opende de deur, maar vertrouwde het toch niet, waarop zij trachtte de man weer uit de woning te duwen. Na enig duw- en trekwerk lukte dat en ging de man ervandoor. Bij de confrontatie kwam de vrouw ten val en raakte gewond aan haar schouder en knieën. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht de vrouw, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van camerabeelden. De verdachte is woensdag 27 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht en zijn zaak zal worden behandeld onder het regiem van supersnelrecht.

Jongen aangehouden

ZEGVELD Een jongen werd in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober aangehouden omdat hij een woning was binnengedrongen.

Rond 02.05 uur kreeg de politie de melding dat een jongen een woning van een vrouw in Zederik was binnengedrongen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 40-jarige Zederikse. Zij verklaarde dat rond
01.55 uur bij haar woning werd aangebeld. Toen zij opendeed, drong een jongen de woning binnen en viel haar aan. De vrouw verzette zich en riep om hulp. Een passant ging poolshoogte nemen, waarop de verdachte ervandoor ging.

Uit politieonderzoek kwam de naam van een verdachte naar voren. Agenten gingen naar de woning van de 17-jarige Zederikse verdachte en hielden hem aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw beroofd

VINKEVEEN Een bejaarde vrouw werd op dinsdagmiddag 26 oktober van haar tas beroofd, waarbij zij ten val kwam. Zij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Rond 14.20 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw op het Zwanenhof was gevallen en op straat bleef liggen. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer, een 81-jarige vrouw uit Vinkeveen, verklaarde dat zij net geld had gepind. Een man sprak haar daarna aan met het verzoek geld te wissselen. Vervolgens rukte hij haar tas met daarin haar portemonnee uit haar handen, waarbij zij ten val kwam. Daarbij liep zij onder andere letsel aan haar gezicht op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De verdachte, een lichtgetinte man, rende weg naar de Plevierenlaan en stapte daar bij een andere man in een auto en zij reden weg. Het betrof een kleine blauwe auto met witte kentekenplaten. Zij gingen ervandoor in de richting van de Reigerstraat / Provincialeweg N212.

Meerdere politie-eenheden stelden in de omgeving een onderzoek naar de auto en de verdachten in, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die meer kunnen melden over de verdachten en/of hun auto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Man door het lint

WOERDEN Een man ging op dinsdagmiddag 26 oktober door het lint en vernielde een auto. Hij werd aangehouden.

Rond 14.55 uur kreeg de politie de melding dat een man in de wijk Molenvliet helemaal door het lint zou gaan. Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen de man, 52 jaar oud en afkomstig uit Woerden, op straat aan. Hij was met meerdere voorwerpen de ruit van een auto aan het vernielen. De agenten sommeerden hem te stoppen en de voorwerpen te laten vallen. Toen hij dat niet deed, pepperde een agent hem. Daarop liet hij de voorwerpen vallen en konden de agenten hem onder controle brengen. Zij deden hem de boeien om. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

De 57-jarige echtgenote van de verdachte verklaarde dat hij al langer psychische problemen had, nu door het lint was gegaan en de auto van haar 28-jarige zoon had vernield. De zoon deed aangifte van de vernieling.

Vernieling met vuurwerk

MIJDRECHT Agenten hielden op maandagavond 25 oktober een jongen aan voor vernieling van onder andere een schutting.

Rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Markestraat met vuurwerk een schutting hadden vernield. Agenten gingen ter plaatse en troffen meerdere jongeren bij de bushalte bij het winkelcentrum Adelhof aan. Agenten spraken de groep aan en op aanwijzen van een getuige hielden zij één van de jongeren, een 14-jarige jongen uit Mijdrecht, aan voor de vernieling.

Door een zwaar stuk knalvuurwerk was schade ontstaan aan de schutting en een partytent van een 55-jarige bewoner van de Markestraat. Hij deed aangifte van vernieling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.