Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 27 oktober 2010

Huiselijk geweld: nu is het genoeg

Door: afdeling Communicatie

De landelijke campagne tegen huiselijk geweld is op 11 oktober gestart en loopt tot 7 november van dit jaar.
Logo: Huiselijk Geweld

Logo: Huiselijk Geweld

Zet zelf de eerste stap om huiselijk geweld te stoppen Vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik, financiële uitbuiting. Niet iedereen weet dat huiselijk geweld meer vormen kent dan alleen lichamelijke mishandeling. Over huiselijk geweld praat je liever niet. Als slachtoffer schaam je je, ben je bang of wil je de ander niet in de problemen brengen. Als pleger kun je bang zijn voor de gevolgen als je hulp zoekt.
Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf. Een eerste stap naar een oplossing is erover praten met bijvoorbeeld een vriend(in) of het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Steunpunt huiselijk geweld: Eén landelijk telefoonnummer

Slachtoffers, plegers, familieleden, buren of vrienden kunnen de eerste stap zetten door (eventueel anoniem) het Steunpunt huiselijk geweld te bellen.
Als u belt naar het landelijke nummer (0900) 126 26 26 (5ct/pm) wordt u doorverbonden met het regionale Steunpunt West-Veluwe/Vallei in uw regio. De hulpverleners van het Steunpunt kunnen inschatten wat in een bepaalde situatie de beste aanpak is. Soms zijn enkele tips al voldoende, maar vaak is professionele ondersteuning gewenst. Het steunpunt weet dan de weg.
Op de website www.steunpunthuiselijkgeweld.nl kunt u terecht voor meer informatie over huiselijk geweld en het Steunpunt.