Gemeente Cromstrijen


College stemt in met kunstgras voor SSS en NSVV

(27-10-2010)

Dinsdag 26 oktober 2010 stemde het college van burgemeester en wethouders van Cromstrijen in met het ambtelijk voorstel om beide voetbalverenigingen te voorzien van een kunstgrasveld. Voetbalvereniging SSS krijgt daarnaast ook een gerenoveerd veld. Dat het college instemt met de kunstgrasvelden betekent wel dat er geen budget meer beschikbaar is om de overige velden de komende acht jaar te renoveren. De gemeenteraad behandelt het voorstel in zijn vergadering van 14 december 2010.

Beide voetbalverenigingen zijn tevreden met het besluit van het college. Zij waren nauw betrokken bij de totstandkoming van het voorstel. Zowel SSS als NSVV hebben de wens om vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2011-2012 te beschikken over de kunstgrasvelden. Als de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 december 2010 instemt met het voorstel van het college moet dit haalbaar zijn.

Uitvoering
Na goedkeuring van de gemeenteraad stelt de gemeente, voor het uitvoeren van de werkzaamheden, samen met de voetbalverenigingen NSVV en SSS een bouwteam samen. Dit bouwteam zal zich de aankomende maanden bezighouden met de aanleg van de kunstgrasvelden en de renovatie van een veld bij SSS.

Achtergrond
In 2008 gaven de voetbalverenigingen bij de gemeente aan knelpunten te ondervinden op hun sportcomplexen. Beide verenigingen zagen de oplossing in een kunstgrasveld. NSVV had te kampen met parkeerproblemen en een gebrek aan kleedruimte. Voordat het nieuwe voetbalseizoen 2010-2011 startte, legde de gemeente aan de Beneden Molendijk extra parkeerplaatsen aan. De gemeenteraad stelde in zijn vergadering van 29 september 2009 al geld beschikbaar voor extra kleedruimte. NSVV verbouwt momenteel het oude gymlokaal op het terrein van het sportcomplex tot permanente kleedruimte.