Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 27-10-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een vrouw op een fiets plaats. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd.

Een 38-jarige automobiliste uit Maarssen reed omstreeks 17.10 uur met haar auto over de Kardinaal de Jongweg in de richting van het Eijkmanplein. Ter hoogte van de Jan van Galenstraat stak plotseling een vrouw op haar fiets de weg over.

De automobiliste zag geen kans meer de 68-jarige vrouw uit Amsterdam op haar fiets te ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster kwam op het wegdek terecht en raakte gewond aan haar hoofd. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw uit Maarssen bleef ongedeerd.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het stelen van een fiets. In het huis van de man werden ruim 40 fietsen aangetroffen.

Een getuige belde rond 21.55 uur naar de politie omdat zijn fiets was gestolen voor een winkel aan de Groeneweg. Ter plaatse konden agenten via de beelden van de beveiligingscamera achterhalen wie de verdachte was. De getuige kon het adres aanwijzen. Agenten gingen naar de woning en troffen een 37-jarige Poolse man aan. De man bleek de woning gekraakt te hebben.

Omdat hij volledig overeen kwam met het signalement werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met gepast geweld en geboeid worden overgebracht. In de woning werden ruim 40 fietsen aangetroffen. De politie gaat uitzoeken of de fietsen van diefstal afkomstig zijn.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Op de Zwanenvechtlaan vond dinsdagmiddag een vechtpartij plaats. Hierbij werden toezichthouders bedreigd en geslagen.

De politie kreeg rond 15.05 uur een melding dat er gevochten werd bij het winkelcentrum aan de Zwanenvechtlaan. Ter plaatse bleek dat twee medewerkers van Toezicht en Handhaving een ruzie tussen jongens wilden sussen. Op dat moment keerden de jongens zich tegen de toezichthouders. Hierbij werden de medewerkers bedreigd geschopt en geslagen. Agenten kwamen de toezichthouders te hulp.

Via het cameratoezicht werd gezien dat de verdachten een portiek op de hoek van de Zwanenvechtlaan met de Kloplaan waren binnengevlucht. Op de binnenplaats aan de achterzijde konden drie verdachten, twee 15-jarige en één 14 jarige jongen, allen uit Utrecht, worden aangehouden. Het drietal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.