ViVa! Zorggroep gaat in beroep tegen besluit NMa

27/10/2010 11:52

Viva! Zorggroep

Velsen-Noord, 27 oktober 2010 - ViVa! Zorggroep gaat bij de rechter in beroep tegen de conclusies en het besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De NMa is van mening dat ViVa! Zorggroep afspraken heeft gemaakt met Zorgbalans over geografische verdeling van de markt voor thuiszorg, en dat zij hiermee in strijd heeft gehandeld met de Mededingingswet. Daarom legt de NMa een boete op aan ViVa! Zorggroep en Zorgbalans. Hiermee heeft de mededingingsautoriteit het advies van haar eigen bezwaarcommissie naast zich neergelegd: die adviseerde de NMa om deze zaak beter te onderbouwen met verder onderzoek of om het bezwaar van ViVa! Zorggroep gegrond te verklaren.

ViVa! Zorggroep is het fundamenteel oneens met de conclusies van de NMa. Om goede zorg te kunnen verlenen, moeten wij kunnen samenwerken met andere zorgpartijen. Dat betekent dat je ook afspraken met elkaar moet kunnen maken: wie doet wat, wanneer, waar en voor wie? Dankzij onze nauwe samenwerking met andere zorginstellingen, waaronder Zorgbalans, kunnen wij alle noodzakelijke zorg en dienstverlening binnen handbereik van onze cliënten brengen - een uitdrukkelijke wens van de toenmalige staatssecretaris van Volksgezondheid, Jet Bussemaker. De samenwerking met Zorgbalans belette ons op geen enkele wijze om in elkaars werkgebied actief te zijn en in de praktijk zijn we dat ook.

We vinden het bijzonder vervelend om op deze wijze de aandacht op ViVa! Zorggroep en de gehele sector gericht te krijgen. Het leidt af van waar het ons echt om gaat: goede zorg voor onze cliënten en professionalisering van de sector. Deze situatie kost tijd, geld en energie. Die besteden wij liever aan de zorg.

Wij zien de uitslag van ons beroep bij de rechter met alle vertrouwen tegemoet. Wat voor ons voorop blijft staan, is passende service en zorg voor onze cliënten. Al onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich daar onverminderd voor in.