Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 27-10-2010

Winkeldief gepakt na achtervolging

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat twee winkeldieven waren ontsnapt uit een winkel aan de Sint Jorisstraat. Door getuigen werd gezien dat ze in een auto waren gestapt en vervolgens waren weggereden. Deze auto werd gezien op de Stadsring en agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar deze verhoogde vervolgens zijn snelheid. De bestuurder reed met zon hoge snelheid dat de auto uit het zicht raakte. In die tussentijd wist de bijrijder uit de auto te stappen. In de omgeving aan de Keesomstraat moesten verschillende personen wegspringen om niet aangereden te worden.

Op de Kamerlingh Onnestraat kon de 50-jarige man uit Eindhoven worden aangehouden. In de auto lagen geprepareerde tassen met daarin voor 5000 euro aan gestolen kleding.

Dieven aangehouden

ACHTERVELD- Op woensdagochtend werden twee inbrekers aangehouden.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat vier personen verdacht rondliepen op het Verjaagde Ruiterpad. Agenten gingen op weg naar voornoemde locatie en zagen een bestelbus hen voorbijrijden. De agenten keerden hun auto en op de Stadsring stopte de bestuurder. De twee mannen, 19 en 27 jaar uit Roemenie, hadden een vaag verhaal. In de bestelbus werd een hoeveelheid vermoedelijk gestolen kleding aangetroffen en inbrekerswerktuig, waaronder een slijptol. De mannen werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

In Achterveld werd een opengebroken vrachtauto aangetroffen. De andere twee personen werden niet meer aangetroffen.

Bromfiets in brand

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een bromfiets in brand gestoken. Omstreeks 05.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat een bromfiets in brand stond aan het Vreeland. De brand werd geblust en de bromfiets raakte zwaar beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.