Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Gemeentelijke onderscheiding voor Fons Kemper

27 oktober 2010 - Op maandag 25 oktober heeft burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg aan Fons Kemper, bij zijn afscheid als bestuurslid van de atletiekvereniging Sparta, de gemeentelijke onderscheiding de UBU uitgereikt.

Fons Kemper trad onlangs af als voorzitter van de Voorburgse Atletiek Stichting Sparta (VASS).
Van 1995 tot 2010 was hij voorzitter van de VASS en bestuurslid van atletiekvereniging Sparta.
Fons Kemper is jarenlang actief en zeer betrokken geweest als vrijwilliger, trainer en bestuurder bij de ontwikkeling van de Voorburgse sport in het algemeen en bij atletiekvereniging Sparta in het bijzonder.

Van 1984 tot 1992 was hij Kroonlid van de Sportraad Voorburg. Van 1987 tot 2009 was Fons Kemper, zelf oud-atleet, trainer bij de atletiekvereniging Sparta. Hij heeft aan de wieg gestaan van de recreatie-afdeling naast de baanatletiek. Hij is begonnen met het organiseren en verzorgen van een loopcursus om mensen hiervoor enthousiast te krijgen. Inmiddels lopen er ruim 210 wegatleten bij Sparta.

Fons Kemper is nauw betrokken geweest bij het overleg met de gemeente over de nieuwe locatie voor Sparta en bij de realisatie van de nieuwe atletiekbaan op Sportpark Westvliet. In oktober 2008 werd de nieuwe sportaccommodatie aan de Groene Zoom in gebruik genomen. Sparta en VCC delen daar het clubhuis. Sparta beschikt nu bovendien over een echte 400 meter rondbaan met mogelijkheden voor alle atletiekonderdelen.

Burgemeester Van der Sluijs reikt Ubu uit aan Fons Kemper